SEGRE

L'Estat porta als jutjats 9 ajuntaments lleidatans per la reprovació del rei

També recorre la moció aprovada al Consell Comarcal de l'Urgell

L'ajuntament d'Alcarràs.

L'Estat porta als jutjats 9 ajuntaments lleidatans per la reprovació del reiA.A:

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Estat ha portat als jutjats 9 ajuntaments i un consell comarcal lleidatans per aprovar una moció de suport a la reprovació del rei del Parlament. Són el de la Fuliola i Tornabous (Urgell), Torà (Segarra), Alcarràs (Segrià) Balaguer, Albesa (Noguera), la Seu d'Urgell (Alt Urgell), Sarroca de Bellera (Pallars Jussà), Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell) i el Consell Comarcal de l'Urgell. Així ho han confirmat fonts de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La intenció dels recursos és aconseguir que s'anul·lin els acords dels plens. El jutjat, en l'avís, dóna 20 dies als consistoris denunciats per trametre l'expedient administratiu.

La mateixa moció es va aprovar a un centenar d'ajuntaments d'arreu de Catalunya i 24 han rebut la denúncia. El document aprovat en aquests consistoris donava suport explícit al punt número 2 de la resolució que rebutjava i condemnava el posicionament de Felip VI, ''la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials'' l'1-O. També refermava el compromís amb ''els valors republicans'' i apostava per ''l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia''.

La resolució instava les institucions de l'Estat a garantir la convivència, la cohesió social i ''la lliure expressió de la pluralitat política a l'Estat'', i reprovava ''els actes repressius contra la ciutadania'' i condemnava ''les amenaces d'aplicació de l'article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals''. Des del món municipalista es preveu que arribin nous requeriments els propers dies.

tracking