SEGRE

DIPUTACIÓ PARTITS

Ajornen la comissió Boreas per reconsiderar la presència de Reñé

Desconvoquen la sessió de dilluns per les protestes d’ERC i CUP

Ferran Bel, ahir a l’entrada de la seu del PDeCAT a Lleida (esquerra) i Joan Reñé després de la reunió en què va informar de la seua renúncia.

Ferran Bel, ahir a l’entrada de la seu del PDeCAT a Lleida (esquerra) i Joan Reñé després de la reunió en què va informar de la seua renúncia.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern del PDeCAT a la Diputació va desconvocar ahir la sessió per constituir la comissió informativa del cas Boreas, que s’havia de celebrar dilluns, per replantejar-se la participació de l’expresident Joan Reñé. Aquesta suspensió sense nova data arriba després que ERC reclamés “reconsiderar” la presència de Reñé a les sessions, una cosa que també havia provocat queixes del PSC i la CUP. Aquesta última formació va advertir fins i tot de no presentar-se a la comissió. Els grups a l’oposició havien reclamat crear-la arran de la investigació judicial sobre presumptes irregularitats en contractacions d’obres de l’ens provincial.

Fonts del govern van corroborar ahir que el grup del PDeCAT es reunirà per “reconsiderar” quins dels seus membres formaran part de la comissió. És una cosa que la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, ja havia apuntat la nit anterior, en una entrevista al Diari de Nit de Lleida Televisió. Allà va revelar que ella era partidària que Reñé “no formés part” de la comissió informativa del cas Boreas. Tanmateix, va recordar que l’expresident va demanar ser un dels membres i que el grup del PDeCAT va prendre la decisió de forma col·legiada.

Val a recordar que, fins ara, Reñé no ha estat formalment acusat i la jutge ha prorrogat les diligències d’investigació durant un any més per la complexitat de la causa. En aquest sentit, Perelló va recordar que la comissió té com a objectiu “revisar procediments de contractació, no el mandat de Reñé” i va apuntar que el portaveu d’ERC, Jaume Gilabert, “potser tampoc no hauria d’estar-hi a l’haver estat president”.

tracking