SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

Detingut un conductor drogat per atropellar mortalment una dona a Torres de Segre

La víctima, de vuitanta-nou anys i veïna de la localitat, creuava un pas de vianants quan la va envestir el vehicle || El xòfer, de trenta-un anys i del municipi, està acusat d’homicidi per imprudència greu

Vista del lloc on es va produir ahir l’atropellament mortal al carrer Pau Casals de Torres de Segre.

Vista del lloc on es va produir ahir l’atropellament mortal al carrer Pau Casals de Torres de Segre.XAVIER ALDOMÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un conductor de 31 anys que va donar positiu en drogues després d’atropellar mortalment una dona, L.R.G., de 89 anys, a Torres de Segre, al Segrià. El xòfer, veí de la localitat com la víctima, està acusat d’un delicte d’homicidi per imprudència greu i està previst que passi a disposició durant les pròximes hores al jutjat de guàrdia de Lleida. Els serveis d’emergències van rebre l’avís passades les nou del matí quan, per causes que es desconeixen i s’investiguen, un vehicle va envestir una vianant mentre creuava un pas de vianants al carrer Pau Casals, a l’altura del número 2, del municipi. Fins al lloc es van desplaçar dotacions dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Médiques (SEM) que, malgrat les tasques de reanimació que van practicar a l’anciana al lloc dels fets, no van poder fer res per salvar-li la vida.

Els agents van sotmetre el conductor del vehicle implicat en l’atropellament a la prova d’alcoholèmia, que va donar un resultat negatiu, i a la de drogues, en què va donar una taxa positiva per consum de substàncies estupefaents. Per aquesta raó, els Mossos van arrestar el jove per un delicte d’homicidi per imprudència greu. Segons fonts policials, el conductor ja tenia antecedents previs per delictes de trànsit i altres causes. Per la seua part, l’alcalde de Torres de Segre, Joan Carles Miró, va assenyalar que l’atropellament va tenir lloc a la carretera que travessa el municipi i que el pas de vianants està ben senyalitzat.

Des de principi d’any, set persones han mort en accidents de trànsit a les comarques de Ponent, tres més que les víctimes registrades en el mateix període de l’any passat. El d’ahir a Torres de Segre és el segon atropellament mortal que es produeix aquesta setmana a la província de Lleida i el tercer accident amb morts en els últims set dies. Dilluns passat va morir un veí de Vilanova de la Barca de 94 anys atropellat per un vehicle a la plaça Catalunya d’aquesta localitat, al costat de la carretera C-13. La víctima va ser traslladada en ambulància a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on va morir hores després a causa de les ferides que havia patit. Així mateix, un conductor de 88 anys i veí de Sarroca de Lleida va perdre la vida aquest dimecres després d’una col·lisió entre dos vehicles a l’Eix de l’Ebre (carretera C-12), a l’encreuament d’accés a aquest municipi del Segrià. Tres persones més van resultar ferides en aquest sinistre.

Imputats 63 conductors al mes per delictes de trànsit a Ponent

Els Mossos d’Esquadra van imputar l’any passat 63 conductors al mes a la província de Lleida per delictes de trànsit. La causa majoritària d’aquestes denúncies per la via penal és el consum d’alcohol o drogues al volant, que està darrere de quatre de cada deu sancions penals. Com va publicar SEGRE, el 2018 un total de 754 conductors van acabar al jutge per delictes de trànsit a Ponent. D’aquests, 334 van ser sancionats per límits que sobrepassaven el permès per llei en consum d’alcohol (309) i drogues (25). A aquest delicte s’han de sumar 41 denúncies més per haver-se negat a sotmetre’s a les proves. Els segueixen els xòfers denunciats per conduir sense carnet, amb 256 imputats, que representen el 34% del total d’infraccions. Així mateix, els Mossos van instruir gairebé setanta causes judicials per imprudències a les carreteres lleidatanes. Un total de 33 conductors van ser imputats per conducció temerària, una desena per excés de velocitat i 26 més, per causar un greu risc. El 2018, deu xòfers van ser acusats d’homicidis per imprudència i 16 més, per lesions.

tracking