SEGRE

ELECCIONS 28-A

El PP aparta Llorens i Dante Pérez serà el nou candidat al Congrés

El diputat de Lleida més veterà no opta a la reelecció després de vuit legislatures || El partit tria l’exalcalde socialista de Gimenells cessat per moció de censura

Dante Pérez i José Ignacio Llorens

Dante Pérez i José Ignacio Llorens

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

José Ignacio Llorens, el més veterà dels diputats de Lleida al Congrés, no optarà a la reelecció com a candidat del PP a les generals del 28 d’abril. El rellevarà Dante Pérez, el jove exalcalde socialista de Gimenells cessat fa un any per una moció de censura, després d’haver-se afegit a la llista dels populars a les eleccions del 21-D al Parlament. La decisió d’apartar Llorens s’emmarca en la renovació del 40 per cent dels caps de llista del partit. La formació que lidera Pablo Casado els presentarà a tots avui en un acte a Madrid.

Pérez, de 32 anys, encara no havia nascut quan Llorens, de 75, ja era diputat al Congrés. El veterà polític ho ha estat durant vuit legislatures des del 1982, una llarga carrera política de gairebé quatre dècades durant la qual només ha deixat la Cambra en tres períodes. El primer va ser entre els anys 1989 i 1993, quan va presidir el partit a Lleida. El segon va ser entre el 2004 i el 2008, quan els populars van presentar un altre candidat i van perdre l’escó en favor d’ERC. El 2016 va encapçalar la llista del PP sense obtenir representació, malgrat que la va recuperar en els següents comicis, sis mesos després. El seu successor al capdavant de la candidatura popular es va convertir el 2015 en l’alcalde més jove d’Espanya, al capdavant de l’ajuntament de Gimenells. Durant el mandat com a alcalde, va ser objecte de polèmica arran de publicacions a les xarxes socials sobre presumpte “adoctrinament” a les escoles. Al presentar-se com a número dos a la candidatura de Marisa Xandri al Parlament (que no va obtenir representació), va defensar que ho va fer convençut que només el PP podia frenar l’avanç de l’independentisme a Catalunya. Després de la moció de censura que el va cessar amb els vots de la resta de l’ajuntament, Llorens va fer un encès elogi de Pérez. Es va referir a ell com un home “honrat” que “defensa la democràcia i la unitat d’Espanya i és un referent de servei públic”.

tracking