SEGRE

INFRAESTRUCTURES COMUNICACIONS

Freqüències i seguretat, prioritats per millorar la línia de Manresa

La plataforma que lidera la Diputació es reuneix per abordar els estudis que permetran millorar la infraestructura || L’informe preliminar, a punt a l’estiu

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma per impulsar la reforma integral de la línia fèrria entre Lleida i Manresa, que es va reactivar després de l’accident mortal de Castellgalí el mes de febrer, ja ha posat en marxa la redacció de l’informe que n’avaluarà l’estat de cara a futures inversions i actuacions que estarà a punt de cara a l’estiu. La presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, va explicar ahir després de la primera reunió de l’organisme que “caldrà parlar de freqüències, seguretat, desenvolupament i estat de les estacions, ja que moltes estan degradades i s’han d’arreglar”.

La comissió encarregada de l’informe està integrada per tècnics de la Diputació, de la Generalitat, de l’Institut Cerdà (expert en mobilitat) i podria incorporar-s’hi CCOO, sindicat que ha elaborat un estudi sobre voltants de Lleida. Indicarà les actuacions i inversions necessàries a curt, mitjà i llarg termini per garantir-ne el futur i perquè sigui útil a les persones que assíduament la utilitzen. Una vegada estigui redactat l’informe, es posarà en marxa un pla de treball. Des de la plataforma es buscaran sinergies amb altres plataformes, entitats i administracions de la resta del territori per on discorre la línia R12. Perelló va incidir en el greuge que suposa que Lleida sigui l’única demarcació que no compta amb un servei de rodalies de tren a diferència de Barcelona, Tarragona i Girona. A més, va remarcar que totes les reclamacions que es puguin fer per a la millora de l’R12 poden fer-se alhora que la Generalitat exigeix a Foment el traspàs de la línia que, actualment, és propietat d’Adif, a qui competeix fer les inversions. “La línia ha d’estar en òptimes condicions” per arribar a aquest punt, va remarcar. Durant l’any passat hi va haver més de quaranta avaries i els mesos de novembre i febrer hi va haver dos accidents mortals. Els alcaldes dels deu municipis de la línia, cambres de comerç, sindicats i representants del Govern i Diputació van participar en la reunió d’ahir.

La reunió d’alcaldes, cambres de comerç, sindicats i autoritats que es va celebrar ahir.

La reunió d’alcaldes, cambres de comerç, sindicats i autoritats que es va celebrar ahir.ITMAR FABREGAT

tracking