SEGRE

MUNICIPIS ENSENYAMENT

Mobilització a Albesa per reclamar la nova escola

Aprofitant la presència del conseller d’Interior || De mestres, AMPA i veïns

Esquerdes al terra del pati del col·legi L’Àlber.

Esquerdes al terra del pati del col·legi L’Àlber.AMPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns, professors, pares i mares dels 126 nens que cursen Primària a l’Escola l’Àlber d’Albesa es manifestaran avui aprofitant que el conseller d’Interior, Miquel Buch, visita el municipi per expressar el seu malestar per l’estat de l’actual col·legi i la demora en la construcció del nou centre.

L’AMPA ja ha manifestat aquesta preocupació a la delegació d’Educació a Lleida a causa del mal estat de les finestres (d’algunes, n’han caigut els vidres), les bigues aluminoses, esquerdes a tot l’edifici, banys que no compleixen cap mesura higiènica ni de seguretat, pati amb desperfectes, manca d’espai i accessos al col·legi perillosos, entre altres deficiències.

Aquestes mateixes fonts van afegir que la previsió és que el projecte estigués aprovat el 2017 i que les obres es licitessin l’any passat. Les actuals instal·lacions tenen més de setanta anys, ja que es van construir a la dècada dels cinquanta, per la qual cosa tenen errors importants a l’estructura que, segons els pares, es van controlant periòdicament. L’accés al col·legi ja suposa un risc atès que dóna a un carrer en el qual s’ha de tallar el trànsit quan els alumnes entren o surten, una tasca que porten a terme familiars, mestres i voluntaris.

Terrenys cedits a l’espera que el Govern liciti les obres

L’alcalde, Antoni Balasch, va assegurar ahir que l’ajuntament ja ha cedit a la conselleria d’Educació els terrenys en els quals s’ha de construir el nou col·legi. Aquestes obres esperen l’acord de Govern per a la licitació ja que estan incloses dins d’un paquet d’actuacions que integra més escoles, per la qual cosa s’ha de programar tant els terminis com les inversions conjuntes. En aquest sentit, Balasch va assenyalar que comprèn les queixes dels pares perquè l’escola és molt antiga i es troba molt degradada, però confia que la Generalitat n’agilitzarà la construcció.

Esquerdes al terra del pati del col·legi L’Àlber.

Esquerdes al terra del pati del col·legi L’Àlber.AMPA

tracking