SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Rescaten 780 peixos de la Garona per obres en una central elèctrica

Al detectar fugues al canal de subministrament del Molí Vell

Imatge del rescat dels peixos de la Garona al seu pas per Bossòst.

Imatge del rescat dels peixos de la Garona al seu pas per Bossòst.C.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Agents de Medi Natural del Conselh van rescatar ahir mitjançant pesca elèctrica 544 exemplars de cavilat (Cottus gobio) i 235 truites al riu Garona al seu pas per Bossòst. Aquestes captures es van portar a terme a causa dels treballs de manteniment i millora que hi ha al canal de subministrament d’aigua de la central hidroelèctrica del Molí Vell de Bossòst, en què s’havien detectat fugues. Els cavilats i les truites van ser alliberats posteriorment en diferents rius d’Aran.

El cavilat és un petit peix que habita en rius i torrents d’alta muntanya, on conviu amb la truita comuna. És una espècie endèmica del vessant nord del Pirineu i, més en concret, de la conca del riu Garona, on es troba extremament amenaçada a causa del baix nombre d’exemplars i a l’aïllament respecte a la resta de poblacions de la conca. Només està present en uns quants trams i amb densitats molt baixes.

El conselhèr d’Agricultura, Ramaderia i Medi Natural, José Enrique Arró, va explicar que sempre que es porten a terme actuacions de manteniment o altres accions als rius de la Val d’Aran els agents de Medi Natural ho fan amb aquestes captures per preservar els exemplars.

tracking