SEGRE

SUCCESSOS

Detingudes sis persones per sostreure cablatge telefònic en zones rurals de Catalunya

A la Segarra, Alt Empodrà i Bages

Detingudes sis persones per sostreure cablatge telefònic en zones rurals de Catalunya

Detingudes sis persones per sostreure cablatge telefònic en zones rurals de CatalunyaEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) van detenir dimarts a sis persones pertanyents a una organització criminal dedicada al robatori de cablatge de les instal·lacions telefòniques en zones rurals de Catalunya, a les comarques del Alt Empordà (Girona), Bages (Barcelona) i la Segarra.

En un comunicat aquest diumenge, la policia catalana ha informat que els detinguts, que tenen edats compreses entre els 27 i els 51 anys, es van apropiar de més de 35 quilòmetres de cablatge, el que va deixar durant dies sense servei de telèfon diferents poblacions de zones rurals.

La investigació es va iniciar el 2018 quan els Mossos van tenir coneixement que s’havien produït 52 sostraccions de cable telefònic en diferents punts de la demarcació de Girona, de les quals 29 es concentraven a la comarca del Alt Empordà.

Els lladres van sostreure 30 quilòmetres de cablatge, el que va causar uns danys valorats en més de 300.000 euros i va suposar deixar sense línia telefònica 5.519 afectats.

La investigació va permetre identificar els autors dels robatoris, que actuaven de nit, escollien zones boscoses properes a carreteres secundàries i on les línies telefòniques fossin adjacents a la via, després despenjaven els cables sense arribar a tallar-los, així evitaven afectar el servei telefònic.

Per comprovar si la instal·lació disposava d’alarma, un o dos dies abans de materialitzar el robatori tornaven al mateix punt i seccionaven els cables, però no se’ls emportaven, i finalment tornaven per seccionar el tram despenjat i emportar-se'l a una zona agrícola a Ripollet (Girona), allà li retiraven l’aïllant per quedar-se amb el coure.

A més, dos dels integrants del grup eren propietaris d’una empresa de reciclatges de metalls de Montcada i Reixac (Barcelona), que des d’aquesta donava sortida al coure sostret i per no aixecar sospites falsejava els llibres de registre i les factures.

Les investigacions policials van acreditar que el grup també va participar en uns altres cinc robatoris similars comesos entre el 3 de gener i el 27 febrer de 2019 en poblacions del Alt Empordà, Bages i la Segarra.

Els policies van estimar que utilitzant aquest sistema, el grup va aconseguir donar sortida a un total de 17 tones de coure robat, amb les quals haurien aconseguit un benefici superior a 72.000 euros.

Els detinguts, després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb mesures cautelars.

tracking