SEGRE

EDUCACIÓ INFRAESTRUCTURES

Pares i alumnes d'Albesa exigeixen un col·legi “digne”

Per la demora de les obres i les deficiències del centre || Entreguen un manifest al conseller d’Interior, Miquel Buch

El conseller Miquel Buch, a l’esquerra, va recollir les reclamacions de pares i alumnes.

El conseller Miquel Buch, a l’esquerra, va recollir les reclamacions de pares i alumnes.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pares, mares i alumnes de l’Escola L’Àlber d’Albesa es van manifestar ahir per reclamar a la Generalitat un col·legi digne davant de les múltiples deficiències del centre, que es va construir a la dècada dels cinquanta del segle passat, i que suposen un risc per a la seguretat dels 126 nens que cursen Primària en aquesta escola, segons van explicar fonts de l’Associació de Mares i Pares (AMPA). L’entitat va entregar al conseller d’Interior, Miquel Buch, un document en el qual queden patents tots els problemes que pateix la infraestructura, que té més de setanta anys, cosa que genera gran preocupació entre els pares i professors. De fet, han arribat a caure vidres de les finestres al pati sense que s’hagin hagut de lamentar accidents, per ara, van remarcar fonts de l’AMPA. Els pares i els nens van rebre el conseller amb cartells de SOS i van penjar a les tanques del centre pancartes en les quals es podia llegir “SOS L’Escola ens cau” o “Necessitem una escola digna”.

Els pares i mares denuncien que les finestres estan en mal estat, hi ha bigues amb aluminosi que s’han de controlar periòdicament, esquerdes a tot l’edifici, banys que no compleixen les condicions d’higiene i seguretat, fissures al terra del pati cada vegada més grans que poden provocar accidents i accessos perillosos al centre, entre altres desperfectes.

Les instal·lacions de l’escola es van construir durant la dècada dels cinquanta del segle passat

Asseguren que les obres ja havien d’estar licitades des de l’any passat (vegeu SEGRE d’ahir). Juntament amb els alumnes van aprofitar els actes de la festa major d’hivern per començar les mobilitzacions.

Durant la jornada la població de la Noguera va estrenar la plaça dedicada a la celebració de l’1 d’octubre.

Compromís perquè les queixes arribin a Educació i al Govern L’alcalde d’Albesa, Antoni Balasch, va indicar que el conseller d’Interior, Miquel Buch, va adquirir el compromís d’entregar el manifest dels pares a la conselleria d’Educació i també al Govern. Va recordar que les obres estan pendents que l’acord de govern doni llum verda a la licitació. Buch va participar en els actes de la festa major i, en concret, en les tradicionals cassoles, que van congregar més de 550 persones.

tracking