SEGRE

EMERGÈNCIES CONFLICTE LABORAL

Tanca temporalment el parc de Bombers de Cervera per la vaga

És la primera vegada que passa a la demarcació de Lleida des del desembre, quan va començar la negativa a fer hores extres || Set centrals més estan sota mínims

Imatge d’arxiu del parc dels Bombers de la Generalitat a Cervera.

Imatge d’arxiu del parc dels Bombers de la Generalitat a Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mobilització dels bombers per exigir a Interior més efectius i material va obligar a tancar ahir temporalment el parc de Cervera, i és la primera vegada que pren aquesta mesura a la demarcació de Lleida des que es va iniciar la vaga d’hores extres el mes de desembre passat. El tancament del parc professional de Bombers de Cervera va obligar el de Tàrrega, amb només tres bombers, a cobrir les comarques de l’Urgell i la Segarra i part de la regió centre, ja que el parc del Garraf també va tancar portes per falta d’efectius. A més, set dels nou parcs de Bombers de la província tenien el personal sota mínims: Lleida, Sort, Tremp, la Seu d’Urgell, Balaguer, Mollerussa i Tàrrega. Al conjunt de Catalunya, els sindicats van informar que ahir hi havia set parcs tancats i 31 més estaven sota mínims.

Els sindicats van mostrar preocupació per una situació que sembla lluny de resoldre’s, després que fa una setmana rebutgessin una proposta de la direcció general de millores a les condicions laborals al no tenir partida econòmica. Per això, van decidir prorrogar un mes més la vaga d’hores extres voluntàries que van iniciar el 10 de desembre passat, la qual cosa ha obligat Interior a reduir el nombre d’efectius mínims per tanda als parcs. Pel que fa a Lleida, passen de 46 a 23, la qual cosa afecta en gran manera possibles tancaments temporals de Cervera, Tàrrega i Mollerussa.

A més de no fer hores extres de forma voluntària, els sindicats porten a terme altres mesures de pressió com no fer formació i fer vaga de zel. L’última va tenir lloc el 20 de febrer passat quan es van congregar cinc-cents bombers de tot Catalunya a Lleida. A més, segueix obert el conflicte amb els bombers voluntaris per falta de personal i mitjans. D’altra banda, Interior va assenyalar ahir que no ha pres cap decisió sobre cancel·lar les visites escolars en parcs després que un vídeo d’una empresa sueca alertés de la presència de contaminants.

tracking