SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Agramunt crea 200 noves places de pàrquing per donar suport al comerç

En els últims vuit anys gràcies a la compra de solars i a acords amb amos de finques

El consistori ampliarà el pàrquing del Corriol dels Hortets.

El consistori ampliarà el pàrquing del Corriol dels Hortets.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Agramunt ha creat unes dos-centes noves places d’estacionament en els últims vuit anys gràcies a la firma de convenis amb propietaris de solars no edificats i a l’adquisició de parcel·les.

L’alcalde, Bernat Solé, va explicar ahir que l’objectiu d’aquesta mesura és “facilitar la compra als comerços pròxims de manera que, a més de millorar l’accés i la seguretat per als vianants, hem considerat prioritària la creació de noves zones d’aparcament pròximes a la zona comercial” amb l’objectiu de promocionar-la.

Una de les últimes accions en aquest sentit va tenir lloc la setmana passada, quan l’ajuntament va adquirir el solar d’una antiga casa del Corriol dels Hortets que permetrà incrementar les places d’aparcament de la zona de quinze a trenta-tres, amb la creació de divuit nous estacionaments. Alhora, les edificacions que ja hi ha al solar s’enderrocaran, la qual cosa permetrà ampliar i millorar l’accés.

Val a destacar que l’any 2013 l’ajuntament va habilitar una zona d’aparcament al costat del pont romànic amb capacitat per a 120 vehicles.

Per la seua banda, la demolició de tres cases del carrer de la Sabateria de Baix, actuació que es portarà a terme en els propers mesos, permetrà també ampliar les places del pàrquing Viladàs, al centre històric de la localitat.

Finalment, les obres de millora en la mobilitat que s’estan portant a terme a les avingudes Jaume Mestres i Agustí Ros permetran incrementar fins a dinou les places d’aparcament a l’avinguda Agustí Ros, ja que la via serà de sentit únic i l’aparcament es farà en semibateria, segons van indicar fonts municipals.

tracking