SEGRE

ESNOTICIA

Miquel Buch admet que “la situació dels bombers és crítica, però es revertirà”

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va reconèixer ahir que el cos de bombers està en situació “crítica” per falta d’efectius que no arribaran fins l’any que ve ja que “es tarda menys a gestar un fill que tenir un bomber”. Respecte a l’Àrea Bàsica Policial Pla d’Urgell-Garrigues, va assegurar que la Generalitat encarregarà el seu projecte aquest 2019.

La inauguració del nou monument dedicat als trenta anys del Pla d’Urgell.

La inauguració del nou monument dedicat als trenta anys del Pla d’Urgell.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va assegurar ahir a Mollerussa que es “tarda menys a gestar un fill que a tenir un bomber o un policia. El primer són nou mesos, mentre que un bomber són més de dotze”. Buch, que va presidir la celebració del Dia de la Comarca de la Fira de Sant Josep de la capital del Pla d’Urgell, va reconèixer que la situació d’aquest cos és “crítica ja que durant molts anys no s’han portat a terme les inversions fruit de la situació econòmica del país”.

Malgrat tot, va assegurar que treballen per revertir aquesta situació, per la qual cosa portaran a terme una promoció de 250 places, “la més important dels últims vint-i-cinc anys, però tardarem un any a tenir-la. Començaran al juny i no estarà a punt fins a l’any que ve”. En aquest sentit, va assegurar que aquesta convocatòria s’haurà de repetir en els anys successius.

La mobilització dels bombers per exigir a Interior més efectius i material va obligar a tancar ahir temporalment el parc de Cervera (vegeu SEGRE d’ahir). A més, uns altres set dels nou parcs de Bombers de la província tenien el personal sota mínims: Lleida, Sort, Tremp, la Seu d’Urgell, Balaguer, Mollerussa i Tàrrega. També es contemplen possibles tancaments temporals de Cervera, Tàrrega i Mollerussa. Precisament, el conseller, a l’arribar a la capital del Pla d’Urgell, va mantenir una breu trobada a peu de carrer acompanyat per l’alcalde, Marc Solsona, amb bombers de la ciutat, que al febrer ja van denunciar la situació complicada del parc, amb un àmbit d’actuació que també comprèn municipis de les Garrigues i Urgell.

Per la seua banda, el conseller d’Interior sí que va assegurar que el projecte de la nova Àrea Bàsica Policial (ABP) Pla d’Urgell-Garrigues ja està “en camí” tenint en compte que el pressupost de la Generalitat contempla la redacció del projecte per fer-la realitat en uns terrenys municipals de 8.800 metres quadrats al costat del parc de bombers. La nova ABP Pla d’Urgell-Garrigues substituirà les actuals instal·lacions dels Mossos d’Esquadra, ubicats al camí de Belianes.

Destaquen el caràcter dinamitzador del Pla en el Dia de la Comarca

El conseller d’Interior ahir es va referir a la potència de la Fira de Sant Josep com a element dinamitzador del creixement econòmic al seu parlament del Dia de la Comarca. Per celebrar els trenta anys de creació del Pla que es van complir el 2018, es va inaugurar un monument davant del consell obra d’Erik Schmitz Coll, acte que va reunir un gran nombre d’alcaldes i representants dels municipis del Pla d’Urgell així com antics presidents del consell comarcal. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va destacar el “factor humà” i el caràcter de la gent del Pla com a elements indispensables per aconseguir que “una comarca petita com la nostra s’hagi convertit en motor de les terres de Ponent”.

Per la seua banda, el president del consell comarcal, Joan Trull, va assegurar que l’entitat que dirigeix “aprovaria amb nota” respecte a la prestació de serveis. La presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, va destacar que la creació del Pla d’Urgell va ser un “èxit rotund” consolidat pel paper de Mollerussa com una de les capitals més actives del territori.

La fira rep un 10% més de visitants el cap de setmana Les dos primeres jornades de la Fira de Sant Josep han tingut una molt bona afluència de visitants, un 10% més que l’any passat, segons va explicar ahir l’alcalde i president de l’entitat firal, Marc Solsona. L’objectiu és superar la xifra de 170.000 visitants de l’any passat. Solsona va apel·lar a la bona meteorologia que s’espera per als pròxims dies i va recordar que els dos últims dies del certamen seran “més professionals” amb la celebració de les jornades tècniques, que estan d’aniversari i fan els 40 anys. El primer edil també va recordar que avui dilluns, el teatre L’Amistat serà escenari del quart Aplec de Joves del Camp.

La inauguració del nou monument dedicat als trenta anys del Pla d’Urgell.

La inauguració del nou monument dedicat als trenta anys del Pla d’Urgell.J.GÓMEZ

tracking