SEGRE

Una estació lleidatana tanca la temporada d'esquí per les altes temperatures

Preparatius a les pistes de Port del Comte, amb 85 centímetres de neu, i cues de nens per esquiar a les instal·lacions de Port Ainé.

Preparatius a les pistes de Port del Comte, amb 85 centímetres de neu, i cues de nens per esquiar a les instal·lacions de Port Ainé.PORT DEL COMTE/ PORT AINÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estació d’esquí de Port del Comte va donar per acabada ahir la campanya de neu a causa de les altes temperatures que es registren des de fa diverses setmanes. El director de l’estació, Albert Estella, va explicar que “fa dos mesos que no neva”, a la qual cosa se li han sumat “les elevades temperatures”, de manera que s’han vist obligats a tancar l’estació i acabar la campanya d’hivern. “Si torna a nevar obrirem de nou”, va assenyalar. Per als pròxims dies s’espera una baixada de temperatures i noves precipitacions.

No obstant, Estella va apuntar que mantindran oberta fins avui la zona de tubbies, encara que descarten seguir amb els usos lúdics del domini esquiable. L’estació tenia obertes ahir aproximadament la meitat de les pistes (17 de 32) i nou remuntadors operatius.

Tuixent i Tavascan

Val a recordar que en el cas de les estacions d’esquí nòrdic, només Tuixent i Tavascan tenen circuits marcats d’esquí, mentre que la resta (Guils Fontanera, Aransa, Lles, Sant Joan de l’Erm i Virós Vall Ferrera) estan obertes per a usos turístics i raquetes. En aquestes últimes, la calor ha provocat que els gruixos de neu s’hagin reduït considerablement (vegeu SEGRE de divendres). De fet, Tuixent va obrir la campanya l’1 de novembre de l’any passat batent rècords, perquè mai abans en la història havien obert tan aviat.

tracking