SEGRE

POLÍTICA DIPUTACIÓ

Tensió màxima al PDeCAT per la presència de Reñé a la comissió Boreas

El grup encara no ha decidit si accepta que hi participi || La reunió va ser suspesa divendres després d’un enfrontament el dia anterior entre l’expresident i Perelló

alt

Reñé acusa de “deslleialtat” diputats del PDeCAT per demanar-li la dimissió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup del PDeCAT a la Diputació no ha decidit encara quan convocarà de nou la comissió informativa sobre el cas Boreas ni ha concretat si l’expresident Joan Reñé, implicat en aquesta investigació, en formarà part. El grup es va reunir ahir al matí en un ambient d’obert malestar després que divendres passat la presidenta, Rosa Maria Perelló, comuniqués la suspensió de la primera reunió de la comissió Boreas, que s’havia de celebrar ahir.

Aquesta decisió va ser presa després d’un tens consell d’alcaldes del Pla d’Urgell el dia anterior en què Reñé (primer edil de Fondarella) i Perelló, convidada a l’acte, van tenir diversos enfrontaments oberts. Perelló havia expressat anteriorment la seua postura contrària que Reñé participés en la comissió Boreas. L’oposició, principalment d’ERC, també havia protestat en aquest sentit i havia demanat a Perelló que el retirés. També el PSC i la CUP van mostrar la seua contrarietat i en aquest últim cas van amenaçar de plantar la comissió.

D’altra banda, en el grup del PDeCAT s’havia atès fins a la setmana passada la petició del mateix Joan Reñé de formar part de la comissió informativa. Tanmateix, hi havia una altra postura, alineada amb la de la presidenta Perelló, que qüestionava la imatge que es donaria en termes de transparència si s’admetia la participació de Reñé. Aquestes dos postures enfrontades s’han tensat encara més després del consell d’alcaldes del Pla d’Urgell.

La convocatòria de la comissió està pendent ara de les reunions que tenen previst mantenir avui l’equip de govern amb els grups de l’oposició.

Fonts consultades ahir van assenyalar que en els propers dies es prendran decisions importants sobre aquest tema i van reconèixer que la situació no està resultant còmoda per als diputats del PDeCAT.

Val a recordar que Perelló presideix la Diputació de Lleida des de l’octubre en substitució de Reñé. Des d’aleshores, l’expresident manté l’acta de diputat però no té sota el seu càrrec cap comissió, una cosa que podria fins i tot agreujar-se.

Una comissió informativa integrada per tots els partits La comissió informativa sobre el cas Boreas va ser aprovada en un ple després que ERC plantegés la seua creació amb l’objectiu d’investigar el que havia ocorregut al voltant de les detencions del 2 d’octubre de l’any passat, en el marc d’una investigació de la Fiscalia sobre presumpta corrupció en la contractació pública. Es tracta, en aquest sentit, d’una comissió sense capacitat d’investigar i amb poc marge, ja que falten poc més de dos mesos per a les eleccions municipals. El PDeCAT hi tindrà set representants; ERC, tres més, i la resta de partits (PSC, UA, PP, Cs i la CUP), un cada un.

tracking