SEGRE

TRANSPORT BALANÇ

Denunciats 100 camioners al mes per incomplir la desviació de l'N-240

Inicien 577 expedients als sis mesos de l’entrada en vigor de l’obligatorietat de circular per l’autopista || El sector insisteix a ampliar les bonificacions del peatge

Un control dels Mossos el dia que va entrar en vigor la desviació de camions, el 2 de setembre passat.

Un control dels Mossos el dia que va entrar en vigor la desviació de camions, el 2 de setembre passat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han obert 577 expedients sancionadors a transportistes per incomplir la desviació obligatòria de camions de l’N-240 a l’AP-2 entre les Borges Blanques i Montblanc, segons van informar ahir des del Servei Català de Trànsit. Aquesta mesura va entrar en vigor el 2 de setembre passat, per la qual cosa s’han denunciat uns 100 camioners al mes. Segons fonts de Trànsit, aquestes denúncies es deuen al fet que els transportistes “circulaven per l’N-240 sense tenir en compte les restriccions per a aquest tram”.

Per la seua part, la secretària de la patronal del transport a Lleida, Sílvia Llobet, va lamentar que la desviació de camions sigui obligatòria. “Tant de bo no tinguéssim restriccions i fos voluntari”, va assenyalar. Així mateix, va insistir a ampliar les bonificacions en el preu dels peatges fins al 75% o el 100% (ara són del 50%). Llobet va recordar que aquesta mesura exclou el tram entre les Borges i Lleida de l’N-240, amb un índex més gran de sinistralitat i més de 30 de morts en accidents des del 2009. Les sancions ascendeixen a 500 euros al tractar-se d’una infracció de trànsit molt greu. En aquest sentit, Llobet va apuntar que és millor abonar l’import de la multa quan s’aplica la bonificació del 50% i al·legar només en els casos en què hi hagi un motiu clar per no perdre aquesta reducció de l’import. No obstant, Llobet va apuntar que s’han implantat millores a la desviació de camions, com és que els transportistes puguin accedir a l’autopista per l’entrada més pròxima en direcció a la seua destinació. Aquesta modificació va entrar en vigor el 15 de novembre després de les reivindicacions del sector. D’altra banda, les obres del túnel de Coll de Lilla (a l’N-240 i en el traçat de l’A-27 a Tarragona) ja han començat, tot i que encara no hi ha una solució a la vista per a l’N-240 al seu pas per Lleida. Altrament, la plataforma RESCAP-2 es va reunir dilluns amb regidors de la Crida-CUP a la Paeria de Lleida i van coincidir que la solució més racional i sostenible per millorar l’N-240 és la liberalització de l’AP-2 (la concessió de la qual expira el 2021). També van assenyalar que consideren urgent que la Generalitat ampliï la desviació fins a Soses.

tracking