SEGRE

El PDeCAT manté Joan Reñé a la comissió del 'cas Boreas'

El partit no veu justificada l'exclusió de l'expresident de la Diputació

Joan Reñé, aquest dijous al ple de presa de possessió de Rosa Maria Perelló.

Rosa Maria Perelló, presidenta de la Diputació de LleidaAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup del PDeCAT a la Diputació de Lleida ha acordat mantenir el diputat i expresident Joan Reñé a la comissió informativa sobre el 'cas Boreas' que s'ha de constituir en els propers dies. La primera reunió d'aquesta comissió es va posposar dilluns passat després de les crítiques dels grups a l'oposició, ERC, PSC i la CUP, per la presència de Reñé entre els set diputats del PDeCAT però finalment, aquest grup ha considerat que no està justificada la seva exclusió perquè ''no té cap possibilitat d'incidir-hi'' ja que l'òrgan té un caràcter ''únicament informatiu''. Així mateix, des del PDeCAT, s'avisa a l'oposició que si volen ''trencar'' la comissió, demostraran que només ha estat impulsada amb ''finalitat partidista i política''.

La suspensió de la primera reunió de la comissió Boreas va ser comunicada divendres passat per la presidenta de la corporació, Rosa Maria Perelló. Aquesta decisió va ser presa després d’un tens consell d’alcaldes del Pla d’Urgell el dia anterior en què Reñé (primer edil de Fondarella) i Perelló, convidada a l’acte, van tenir diversos enfrontaments oberts. Perelló havia expressat anteriorment la seua postura contrària que Reñé participés en la comissió Boreas. L’oposició, principalment d’ERC, també havia protestat en aquest sentit i havia demanat a Perelló que el retirés. També el PSC i la CUP van mostrar la seua contrarietat i en aquest últim cas van amenaçar de plantar la comissió.

La comissió informativa sobre el cas Boreas va ser aprovada en un ple després que ERC plantegés la seua creació amb l’objectiu d’investigar el que havia ocorregut al voltant de les detencions del 2 d’octubre de l’any passat, en el marc d’una investigació de la Fiscalia sobre presumpta corrupció en la contractació pública. Es tracta, en aquest sentit, d’una comissió sense capacitat d’investigar i amb poc marge, ja que falten poc més de dos mesos per a les eleccions municipals. El PDeCAT hi tindrà set representants; ERC, tres més, i la resta de partits (PSC, UA, PP, Cs i la CUP), un cada un.

tracking