SEGRE

POLÍTICA DIPUTACIÓ

El PDeCAT manté finalment Reñé a la comissió del 'cas Boreas'

Al cap d’una setmana de tensió després de desconvocar la primera sessió divendres || La presidenta s’hi havia mostrat contrària i l’oposició hi veu crisi de govern

El ple de la Diputació del 31 de gener, on es va aprovar la creació de la comissió del ‘cas Boreas’.

El ple de la Diputació del 31 de gener, on es va aprovar la creació de la comissió del ‘cas Boreas’.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup del PDeCAT de la Diputació va acordar ahir finalment mantenir l’expresident de la corporació, Joan Reñé, com a vocal a la comissió informativa sobre el cas Boreas. Aquesta decisió es va prendre després d’una setmana de dubtes i de tensió ja que divendres passat va ser suspesa la primera sessió de la comissió i les crítiques de l’oposició, així com la postura de la presidenta, Rosa Maria Perelló, semblaven indicar que Reñé podia quedar-ne al marge. Perelló havia indicat en declaracions a Lleida Televisió que era partidària que Reñé “no formés part” de les sessions. Ahir va descartar fer declaracions sobre aquest tema. En canvi, la vicepresidenta Rosa Pujol va dir que la decisió es va prendre de forma unànime. El grup del PDeCAT va criticar en un comunicat els grups de l’oposició i va dir que “si volen trencar la comissió demostren que només s’ha impulsat amb finalitat partidista i política”. Va recriminar que en el ple del 31 d’octubre Reñé va demanar formar part de la comissió i ningú no s’hi va oposar i va dir que la participació de l’expresident no incidirà en el seu desenvolupament. Val a recordar que Reñé va ser arrestat el 2 d’octubre en el marc de la investigació que se segueix als jutjats per presumpta corrupció en l’adjudicació d’obra pública.

L’oposició va criticar la decisió, encara que anirà a la primera reunió tret d’ERC, que ho estudia. El seu portaveu, Jaume Gilabert, va assenyalar que la decisió d’ahir desautoritza la presidenta i fins i tot posa en risc la “governabilitat” de la institució. Enric Colom (PSC) va assegurar que no veuen “gens correcte” que Reñé hi assisteixi i va dir si cal plantar les trobades “serà per acord dels grups polítics”. Paco Boya (UA) va assenyalar que Reñé “hauria de participar-hi d’una altra forma”. Ángeles Ribes (Cs) va assegurar que la comissió “no tindrà cap recorregut perquè encara no s’ha constituït i som a poc més d’un mes de les eleccions”. Dolors López (PP) va sostenir que la presència de Reñé “desvirtua” la comissió i no va descartar plantar-la. Josep Cabré (CUP) va dir que assistiran a la primera reunió, tot i que “depenent del que vegem” decidiran si continuen anant-hi, perquè “la presència de Reñé pot distorsionar el treball”.

tracking