SEGRE

ESQUÍ INSTAL·LACIONS

FGC licita un telecadira per a Espot que substituirà al novembre l'avariat

Informes desaconsellen posar en marxa l’actual després de la caiguda d’una cadira buida || La Generalitat espera construir-lo a l’estiu i estrenar-lo la temporada vinent

El telecadira de la Roca d’Espot Esquí, parat des del mes de febrer passat al caure una cadira buida.

El telecadira de la Roca d’Espot Esquí, parat des del mes de febrer passat al caure una cadira buida.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) licitarà dilluns un nou telecadira per substituir el de la Roca, parat des del passat 1 de febrer arran de la caiguda d’una cadira buida. Cap de les revisions des de llavors no ha permès explicar aquest succés i l’accés a les pistes s’ha fet amb màquines trepitjaneu i vehicles tot terreny. L’empresa pública opta per substituir-lo per a la pròxima temporada, basant-se en informes tècnics que desaconsellen tornar a posar en marxa l’actual. S’ha de recordar que es tracta de l’últim remuntador al món de l’empresa nord-americana Yan Lift Engineering, que va fer fallida l’any 1996 arran d’accidents mortals als seus telecadires als EUA i el Canadà. Tots els altres ja han estat desmantellats.

La direcció general de Transports per Cable del departament de Territori ha emès l’informe definitiu que avala canviar el remuntador, després que el conseller, Damià Calvet, autoritzés al febrer una inversió de fins a 7,5 milions d’euros per tal d’adquirir el nou remuntador. El procés de licitació es tramitarà per via d’urgència i està previst que al juny estigui llest el projecte executiu i obtenir els permisos necessaris per a les obres un mes després, al juliol. El nou telecadira haurà d’estar llest per entrar en servei al novembre, a l’inici de la temporada d’esquí 2019-2020.

La decisió de canviar el telecadira implica que Espot tancarà la temporada utilitzant les cinc màquines trepitjaneu i els totterrenys per transportar els esquiadors fins a la cota 2.000, un tram d’1,7 quilòmetres de longitud. Ferrocarrils va apuntar sobre això que aquest procediment, adoptat com a solució provisional per mantenir l’estació oberta, ha tingut una acollida molt més favorable de l’esperada per part dels usuaris. Així, l’empresa pública de la Generalitat va assegurar que Espot Esquí “ha batut aquest any el rècord de visitants” amb un augment que va xifrar en un 24%, al passar d’11.488 durant la temporada 2017-2018 a 14.226 en el que va de l’actual campanya.

En vista d’això, FGC preveu organitzar activitats lúdiques amb trepitjaneus a Espot el pròxim hivern.

tracking