SEGRE

COMARCAS

Turull assegura que porta Lleida al cor i que "és un honor" ser candidat al Congrés

L’exconseller, cap de llista de JxCat per Lleida, assegura que se sent “arrelat i compromès” amb el territori || Torra assumirà “les conseqüències de ser president” i fa una crida a “derrotar els del 155”

Torra, al centre, acompanyat per candidats al Congrés, Senat i a la Paeria de Lleida.

Torra, al centre, acompanyat per candidats al Congrés, Senat i a la Paeria de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller de la Presidència i candidat de JxCat al Congrés per Lleida, Jordi Turull, va assegurar ahir que porta Lleida i Josa del Cadí al cor i que “és un honor” liderar la candidatura. Turull, actualment a la presó de Soto del Real i que està sent jutjat per l’1-O al Tribunal Suprem, es va dirigir als assistents a la presentació de la llista de JxCat a Lleida a través d’una carta que va llegir l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté. Va assegurar sentir-se “arrelat i compromès amb les terres de Lleida” i va afirmar que el seu escó “serà de Lleida i per a Lleida”. Turull va recordar també que fa un any es va enfrontar al debat d’investidura un dia abans de tornar a la presó i va assenyalar que a Europa “no hi ha cap precedent” d’empresonar un candidat “enmig d’un debat d’investidura”. La vicepresidenta del PDeCAT i número 3 al Congrés per Barcelona, Míriam Nogueras, es va reunir amb Turull ahir i va explicar que el candidat de JxCat li va assegurar que sent “felicitat” per encapçalar la llista i que al cor porta Josa del Cadí (on estiuejava des dels sis anys) i Parets del Vallès (on va nàixer). Així mateix, Turull va traslladar el seu suport al president de la Generalitat, Quim Torra, davant de la querella de Fiscalia pels llaços grocs.

La número 2 per Lleida i alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell, va assegurar que és un “orgull i un gran repte” acompanyar Turull. Cañadell va apuntar que “hem de ser la veu no empresonada que faci sentir a Madrid que Catalunya necessita una solució”. La líder de la candidatura al Senat, Mayte Rivero, va afirmar que Tu-rull és “pirinenc d’adopció” i “un gran coneixedor de tots els racons del territori”. Toni Postius, candidat a l’alcaldia a Lleida el 26-M, va demanar el vot “per expulsar el 155 de la Paeria” i va apuntar que “si l’1-O ells no ens van fallar” (amb referència a l’Executiu de Puigdemont), “el 28-A hem d’omplir les urnes de llibertat i democràcia”. El diputat i portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, va recordar que la seua primera intervenció al Parlament va ser en la investidura fallida de Turull i va assegurar que “l’Estat, els jutges i els del 155 tenen la cara de ciment armat”. Va assegurar que “els que no van ajudar a investir Turull es van equivocar, perquè al Suprem hauria arribat un president”. Torra va afirmar que “hem de derrotar a les urnes els del 155” i va fer una crida a “tenyir de groc Catalunya” amb un suport massiu a JxCat el 28-A i el 26-M. Va assegurar que assumirà “les conseqüències de ser president, costi el que costi”. D’altra banda, l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va explicar per videoconferència que “l’Estat tem la veu de Turull al Congrés”. Va apuntar que a l’Estat “qualsevol al·lusió als drets fonamentals li provoca urticària”.

tracking