SEGRE

INDÚSTRIA SÒL

El gran polígon de Bell-lloc no acollirà més firmes fins a tenir assegurada aigua potable

L’Incasòl reprèn el projecte pendent d’una bassa per emmagatzemar cabal del Canal d’Urgell || L’ajuntament no donarà més llicències per a naus fins que aquesta superfície tingui el seu subministrament

Imatge d’arxiu d’un cartell de l’Incasòl al polígon de Vinyes del Mig de Bell-lloc.

Imatge d’arxiu d’un cartell de l’Incasòl al polígon de Vinyes del Mig de Bell-lloc.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gran polígon industrial Vinyes del Mig de Bell-lloc no podrà acollir noves empreses fins a assegurar-se un subministrament propi d’aigua potable. Les nou empreses que fins ara han adquirit terrenys al polígon poden proveir-se de la potabilitzadora municipal, però aquesta planta ha assolit ja el límit de la seua capacitat. Així ho va explicar l’ajuntament, que va indicar que no atorgarà més llicències per a naus en aquest polígon fins que el promotor, l’Institut Català del Sòl (Incasòl), el doti d’una bassa per emmagatzemar cabal del Canal d’Urgell i d’una potabilitzadora pròpia.

Aquestes instal·lacions figuraven al projecte inicial de Vinyes del Mig, però l’empresa pública de la Generalitat no les va construir. Van quedar en suspens amb l’esclat de la crisi a finals de la dècada passada, que va propiciar que el polígon passés anys buit. Per revertir aquesta situació, l’Incasòl i l’ajuntament van firmar un conveni per proveir-lo de forma temporal amb aigua procedent de la potabilitzadora municipal. Això va fer possible l’arribada de les primeres empreses l’any 2015.

L’alcalde, Carles Palau, va explicar que subministrar aigua a noves empreses més enllà de les ja autoritzades significaria posar en risc el proveïment als veïns. Va puntualitzar que la decisió de no donar més llicències no paralitza cap projecte en curs: el consistori no té sobre la taula de sol·licituds de permisos per a obres al polígon. Les últimes es van concedir a Payper i a una empresa de transports, totes dos en procés d’implantació i que podran proveir-se de la depuradora municipal. Quant a l’Incasòl, ha iniciat la tramitació ambiental de la bassa, amb capacitat per a 23.000 metres cúbics. Al seu portal de venda de sòl a internet, només figuren 3 parcel·les que sumen 18.600 metres quadrats en aquest polígon.

tracking