SEGRE

TURISME AVIACIÓ

Quality Travel tanca la temporada a Alguaire sense cancel·lar ni un vol

En dos anys d’operacions del turoperador suec || Davant dels quatre que el britànic Neilson ha desviat a Reus aquest hivern per culpa de la previsió de boira

Viatgers del turoperador suec Quality Travel, ahir a l’aeroport d’Alguaire.

Viatgers del turoperador suec Quality Travel, ahir a l’aeroport d’Alguaire.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El turoperador suec Quality Travel va posar fi ahir a la seua segona temporada d’hivern a Alguaire, encara sense xifres definitives de passatgers però amb un peculiar rècord: no ha cancel·lat ni un sol vol des que es va estrenar a l’aeroport lleidatà el febrer del 2018. Això contrasta amb els quatre dies d’aquesta campanya d’esquí en què Neilson ha desviat a Reus tots els seus vols procedents del Regne Unit davant de la previsió de boira, entre el desembre i el gener.

La diferència entre els dos s’explica en part perquè els avions procedents de Suècia arriben a Lleida passat el migdia, quan la visibilitat sol ser millor, mentre que gairebé tota l’operativa de Neilson té lloc a primeres hores del matí, les de més incidència de la boira. Tanmateix, hi ha un altre factor molt més rellevant: el turoperador britànic pren la decisió d’aterrar a Alguaire o a Reus el dia anterior als vols, basant-se en pronòstics meteorològics que de vegades s’han demostrat erronis. Durant dos dies el gener passat, l’empresa va desviar vols mentre el sol brillava sobre l’aeroport lleidatà.

Els vols desviats per boira no preocupen la Generalitat ni tampoc Neilson. Així ho va afirmar divendres el secretari de Mobilitat, Isidre Gavín. En una conferència a Lleida, va recalcar que la prioritat dels turoperadors és la puntualitat dels viatges per carretera entre l’aeroport i les destinacions d’Andorra i Aran. “Si la boira fos un problema tan terrible per a Neilson, no volaria a Alguaire”, va dir. “Si té una alternativa que li evita indemnitzar retards i no minva la qualitat del viatge, li semblarà perfecte”, va recalcar. Per aquest motiu, Gavín va descartar instal·lar un sistema d’aterratge antiboira amb més prestacions. Va subratllar que fins i tot amb aquest hi hauria cancel·lacions en dies de mala visibilitat, com succeeix en altres aeroports amb aquesta tecnologia. Va apuntar que la inversió, de 5 milions, i les despeses d’operació i manteniment que requereix “no tindrien un retorn econòmic”. “No tindria sentit, i menys quan la turoperació ja no és el nostre objectiu prioritari”, va concloure. La meta de la Generalitat per a Alguaire és ara atreure activitat industrial.

tracking