SEGRE

POLÍTICA PARTICIPACIÓ

Tot un poble de Lleida opta a ser alcalde

Primera ronda de primàries amb 209 vots

Els veïns van votar ahir al matí a Montblanquet, Rocallaura i Vallbona (a la imatge).

Els veïns van votar ahir al matí a Montblanquet, Rocallaura i Vallbona (a la imatge).SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Vallbona de les Monges van ser cridats ahir a les urnes per escollir les cinc persones que formaran part de la llista que es presentarà a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Es tracta d’un sistema que ja es va utilitzar en els primers comicis democràtics, fa quaranta anys, i que ara han recuperat tenint en compte que tan sols un veí del municipi havia manifestat la intenció de presentar-se a l’alcaldia. La iniciativa ha tingut molt bona acollida entre la població.

Durant la jornada d’ahir diumenge va tenir lloc la primera ronda de votacions als nuclis de Montblanquet, Rocallaura i Vallbona de les Monges, on fins i tot es van arribar a registrar cues puntuals de participants. En total, van votar 209 persones.

D’una llista de les 10 persones més votades s’escolliran les 5 que formaran la candidatura

Ara, els impulsors de les primàries confeccionaran una llista amb les deu persones més votades que hagin accedit a ser inclosos com a candidats i el proper dia 31 es repetirà la votació per escollir els cinc finalistes a integrar la llista per accedir al consistori.

La idea de recuperar aquestes primàries històriques a Vallbona va sorgir el passat dia 9 d’aquest mes durant una reunió al poble en la qual es van debatre les qüestions a reclamar al nou equip de govern municipal, que entrarà al consistori després de les eleccions del 26 de maig vinent.

L’actual alcalde de Vallbona, Ramon Bergadà, ja ha anunciat la intenció de no presentar-se de nou a la pròxima contesa electoral.

Bergadà ocupa el càrrec de primer edil des de l’any 2007, per la qual cosa haurà estat al capdavant de l’ajuntament un total de dotze anys i tres mandats.

tracking