SEGRE

DIPUTACIÓ POLÈMICA

ERC obté l'aval a la moció contra Reñé de l'oposició

PSC, UA, PP i CUP recolzen el text dels republicans per demanar que no participi en la comissió Boreas || Cs encara ho estudia

Imatge d’arxiu d’un ple de la Diputació.

Imatge d’arxiu d’un ple de la Diputació.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tretze diputats de l’oposició a la Diputació podrien presentar de forma conjunta la moció contra la participació de l’expresident Joan Reñé en la comissió informativa sobre el cas Boreas. El text original és del grup d’ERC i proposa un acord per “manifestar la no-idoneïtat” de la presència de l’expresident (detingut el 2 d’octubre en el marc de l’operació Boreas, encara en fase d’instrucció) a la comissió que investiga el cas. Després de la reunió de la junta de portaveus de la Diputació ahir tant el PSC, com el PP, Unitat d’Aran i la CUP van mostrar la disposició a presentar la moció de forma conjunta, mentre que Ciutadans va assenyalar que encara ho estan valorant. Si l’oposició s’hi unís, la moció tindria l’aval de tretze vots davant els dotze de l’antiga CiU, a l’equip de govern però sense majoria absoluta. La moció es votarà en un ple dijous que ve. D’altra banda, encara no s’ha convocat la primera sessió de la comissió, suspesa el dia 15.

En un altre ordre de coses, la presidenta, Rosa Maria Perelló, va informar els portaveus sobre l’últim informe jurídic al voltant del cas Boreas, que es presentarà també al ple, i va avançar que investiguen possibles cobraments irregulars de quilometratge per part de l’excap de Coordinació, Marlen Minguell, per trajectes que hauria fet en realitat amb el cotxe oficial.

tracking