SEGRE

ELECCIONS 28-A

La competència a les generals repunta a Lleida i 14 llistes es disputaran els 4 escons

Davant les 11 candidatures que van concórrer als últims comicis el 2016 || Dos de les quatre formacions amb diputat canvien de cap de llista, dos el mantenen, i socialistes i Cs busquen guanyar l’escó

La competència a les generals repunta a Lleida i 14 llistes es disputaran els 4 escons

La competència a les generals repunta a Lleida i 14 llistes es disputaran els 4 escons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Catorze candidatures es disputaran els quatre escons al Congrés per Lleida en les eleccions generals del 28 d’abril. El termini per presentar llistes a la junta electoral provincial va concloure la passada mitjanit amb tres formacions més que les onze dels comicis del 2016, que van registrar la concurrència més baixa en la història de la democràcia. El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) les publicarà demà amb les candidatures al Senat.

Dos dels quatre partits que van obtenir representació per Lleida a la passada legislatura opten a revalidar-la amb nous candidats. Així, l’exconseller Jordi Turull lidera la de Junts per Catalunya (JxCat), encara que el pes de la campanya recaurà sobre la número dos, Concepció Cañadell, alcaldessa de Térmens i presidenta del consell de la Noguera. També el PP ha canviat al cap de llista, al rellevar el veterà José Ignacio Llorens i elegir Dante Pérez, exalcalde socialista de Gimenells cessat per una moció de censura. En canvi, Xavier Eritja repetirà al capdavant de la llista d’ERC, i Jaume Moya tornarà a encapçalar la d’En Comú Podem (ECP).

Vuit formacions extraparlamentàries presenten candidatures per Lleida a les generals

Per la seua part, el PSC intentarà recuperar l’escó que va perdre el 2016 amb una candidatura encapçalada per la tinenta d’alcalde de Lleida, Montse Mínguez. Les passades generals van ser les primeres en què els socialistes es van quedar sense representació. Cs, que mai l’ha aconseguit, també renova la llista amb una nova candidata: l’advocada María Burrel, que substituirà Óscar Uceda.

A aquestes candidatures s’afegeixen les de vuit formacions extraparlamentàries. Miquel Bonastre, que va presidir les Noves Generacions del PP, encapçala la de Vox. Aquest partit ja es va presentar als anteriors comicis sense obtenir escó, com tampoc ho van aconseguir el Partit Animalista (Pacma), Retallades Zero i el Partit Comunista del Poble Català (PCPC). També s’hi presentaran altres partits que no ho van fer el 2016, com Per un Món Més Just, Izquierda en Positivo i el Partit Comunista dels Treballadors i Treballadores d’Espanya.

També serà una novetat la candidatura de Front Republicà, que reuneix Poble Lliure, Pirates de Catalunya i Som Alternativa, que ha reunit prop de mil avals a Lleida. La lidera Joel Jové, fins al mes de setembre passat portaveu a la Diputació de la CUP, formació que no es presenta a les eleccions generals.

Dos per a ERC, un a JxCat i PSC, i cap a PP i ECP Un sondeig d’intenció de vot dóna com a clara vencedora a Lleida ERC, a l’atribuir als republicans dos dels quatre escons en joc al Congrés. L’enquesta, elaborada per l’empresa GAD3, pronostica que els socialistes recuperaran el diputat que van perdre als comicis del 2016, i Junts per Catalunya mantindria el seu parlamentari lleidatà. A l’extrem contrari es troba En Comú Podem (ECP), que perdria l’escó que va aconseguir per primera vegada el 2016; i també el PP, que es quedaria sense la representació que va recuperar en els passats comicis després de perdre-la als anteriors. El diari ABC va publicar ahir les dades segmentades per províncies d’aquest sondeig.

tracking