SEGRE

REGADIU PROJECTES

Més d'un milió d'euros per al medi ambient al Segarra-Garrigues

Les obres segueixen sense pressupost, però Agricultura assegura que n’hi haurà

Imatge d’arxiu de l’embassament de l’Albagés.

Imatge d’arxiu de l’embassament de l’Albagés.OSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria d’Agricultura ha aprovat dos projectes per a la protecció del medi ambient a l’entorn del Segarra-Garrigues que sumen una inversió de 1.324.643 euros. Es tracta d’un projecte per a la naturalització i la recuperació dels sistemes naturals al pantà de l’Albagés i un altre sobre la conservació de plantacions i “mesures correctores i compensatòries” en els espais fluvials i “altres actuacions de restauració ambiental”, segons va informar ahir el departament.

El projecte del canal està sota observació a la UE després d’una sentència condemnatòria pels seus efectes sobre les aus estepàries. L’anunci de la inversió es va produir tanmateix quan els regants encara esperen que es doni forma als quatre projectes que han impulsat per sectors per a la implantació del reg i que ja compten amb el beneplàcit de la conselleria. La paralització dels pressupostos de la Generalitat manté en l’aire les obres en aquests quatre sectors, que sumen 1.100 hectàrees. Tanmateix, el departament que dirigeix Teresa Jordà va confirmar ahir que hi haurà inversió fins i tot amb els pressupostos prorrogats i que ara ultimen un pla econòmic financer per donar-li forma. El projecte de pressupostos de la Generalitat preveia dotar amb tretze milions les obres d’aquest regadiu. La superfície del canal inclourà quan estigui finalitzat unes 68.000 hectàrees i aquest any es preveu que en reguin al voltant de 10.000.

Els regants insten a prioritzar la inversió a les obres El president de la comunitat de regants del canal Segarra- Garrigues, Josep Maria Jové, va defensar ahir que abans de fer inversions per pal·liar danys ambientals s’hauria d’invertir en obra del canal. “La prioritat hauria de ser el reg, encara que entenem que aquestes inversions estan condicionades a les obres compensatòries i a les zepes.” “Fins ara mai abans no havíem tingut una obra aprovada per Agricultura des del passat mes d’octubre i sense saber quan es podran executar per falta de pressuposat”, va concloure el president.

tracking