SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Presó amb fiança per al conductor que va envestir un ciclista a Martinet

Continuarà lliure si abona 4.000 euros en els pròxims cinc dies || Investigat per homicidi imprudent, li han retirat el carnet i li han immobilitzat el cotxe

L’accident es va produir diumenge al migdia a l’N-260 a Martinet.

L’accident es va produir diumenge al migdia a l’N-260 a Martinet.JOSEP MARIA COSTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció número 1 de la Seu d’Urgell va decretar ahir al migdia presó provisional eludible amb el pagament d’una fiança de 4.000 euros en els propers cinc dies per al conductor de 75 anys veí d’Andorra que diumenge va atropellar mortalment un ciclista a Martinet, a la Cerdanya. El conductor va ser detingut per un delicte d’homicidi imprudent i diumenge a la nit va quedar en llibertat després de declarar davant dels Mossos d’Esquadra. Ahir va ser citat a declarar al jutjat, que va dictar presó provisional. Així mateix, també es va dictar la immobilització del vehicle, la retirada del carnet i la prohibició d’utilitzar la llicència andorrana, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L’accident mortal es va produir diumenge a les 12.30 hores a la carretera N-260, quan el conductor va atropellar el ciclista després d’envair el carril contrari a l’avançar en un tram de doble línia contínua. El ciclista va morir pràcticament a l’acte després de ser envestit.

“El destí és molt cruel i la sort, molt efímera”, va escriure a Twitter l’esportista lleidatà

Val a recordar que fa menys d’un mes va entrar en vigor la reforma del Codi Penal que estableix penes més dures per als accidents provocats per imprudències, castigant amb fins a nou anys de presó. La reforma és fruit de la campanya “Per una llei justa”, impulsada fa cinc anys per la veïna de la Seu d’Urgell Anna González, que va perdre el seu marit atropellat quan anava amb bicicleta per un camioner que va fugir després del sinistre mortal.

“El ciclista té sensació d’impotència” El delegat a Lleida de la Federació Catalana de Ciclisme, Norbert Herrera, va assegurar que “a la carretera, la tolerància i el respecte són claus perquè és un espai comú de tots els vehicles”. Herrera va afegir que “en aquest cas particular, la sensació és d’impotència perquè hi va haver una negligència clara per part del conductor del totterreny”. El delegat de la federació va explicar en aquest sentit que “s’ha d’extremar la precaució, tant de ciclistes com de conductors, i respectar les normes de circulació per evitar que es produeixin noves tragèdies com la de Martinet”. La notícia de l’accident va provocar una enorme commoció al sector perquè la víctima mortal, Ricardo Picazo, era molt conegut. Josep Antoni Hermida, medalla de plata als Jocs Olímpics d’Atenes 2004 en bicicleta de muntanya, va escriure a Twitter: “Molt... trist... molt trist... notícies que m’arriben de casa... Atropellament mortal de Ricardo Picazo gaudint de la seua gran passió, ciclisme de carretera, entre els ciclistes de Puigcerdà i Club Puigcerdà era el nostre Pantani... el destí és molt cruel i la sort, molt efímera”. En un cas similar, l’Audiència de Lleida va condemnar l’any passat a cinc anys i mig de presó a un conductor que va atropellar mortalment dos ciclistes de Seròs.

tracking