SEGRE

MEDI AMBIENT FESTIVALS

Doctor Music deixa el Pallars i se celebrarà a Montmeló per falta d'acord amb el Govern

La promotora s’avança així al possible veto al festival per part de l’ACA al trobar-se en zona inundable || La Generalitat i l’empresa negocien ara que el Sobirà pugui acollir algun dels concerts

Imatge de la primera edició de Doctor Music a Escalarre el 1996.

Imatge de la primera edició de Doctor Music a Escalarre el 1996.RAFA ARIÑO/ARCHIVO SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival Doctor Music deixa Escalarre i se celebrarà al circuit de Montmeló a Barcelona per falta d’acord amb la Generalitat, que només veia possible autoritzar el certamen si la promotora reduïa l’aforament, com ja va avançar SEGRE. L’empresa s’avança així al molt possible veto de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a la celebració del festival per trobar-se parcialment en zona inundable. El contracte perquè Montmeló pugui ser la nova seu de Doctor Music encara no s’ha firmat, però es preveu ratificar l’acord durant les properes setmanes, segons va informar TV3. Els organitzadors buscaven un emplaçament alternatiu des de feia un mes i mig i l’haurien trobat al circuit de Montmeló.

A la nova ubicació, el festival reduirà un dia la durada i tindrà lloc del 12 el 14 de juliol. A més, comptarà amb un escenari de 125 metres i mantindrà el cartell d’artistes, tot i que no descarten ampliar-lo. A data d’ahir, seguien les negociacions entre el Govern i l’empresa malgrat que la resolució de l’Agència Catalana de l’Aigua que ha d’autoritzar o vetar el certamen és imminent i possiblement contrària. Un dels temes que hi ha sobre la taula és que el Sobirà pugui acollir algun dels concerts del festival. De fet, el Sobirà ha convocat un consell d’alcaldes extraordinari per demà dijous en el qual debatran sobre aquest tema.

L’ACA ja va vetar el mes de novembre la celebració de Doctor Music a Escalarre al no adaptar-se al decret estatal d’inundabilitat. Per aquest motiu, l’empresa ja va suprimir places d’acampada, va traslladar pàrquings i va alertar que l’aforament havia de ser de 40.000 persones com a mínim per ser viable. Per la seua banda, l’entitat ecologista Ipcena va assegurar a través de les xarxes socials que el trasllat del festival és una “molt bona notícia”.

El territori prepara mobilitzacions aquesta setmana Un grup de persones del Jussà i del Sobirà han constituït una plataforma i exigeixen a les administracions que desencallin la situació i que Doctor Music se celebri a Escalarre. L’entitat, que es va fer pública abans de conèixer-se que el festival abandona el Pallars, ha convocat per aquest mateix dissabte una marxa lenta de Tremp a Escalarre, on s’ha programat un concert i la lectura d’un manifest que traslladaran als ajuntaments. Aquest col·lectiu va lamentar que sempre siguin les traves burocràtiques les que no deixen prosperar els projectes importants al Pallars. Paral·lelament, a les Valls d’Àneu s’ha constituït una altra plataforma que també reivindica la celebració del festival i que ja va entregar al president Quim Torra un manifest per reclamar l’autorització del certamen per l’oportunitat econòmica, empresarial i laboral que suposa. Finalment, van justificar que fa vint anys ja es va celebrar Doctor Music i es va respectar l’àmbit social, ambiental i econòmic del Pallars i volen que ara torni a ser així.

tracking