SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat per maltractar i abusar dels seus cinc germans a Bellpuig

Ratifiquen la pena de setze anys de presó

El condemnat, al judici que es va celebrar l’octubre passat.

El condemnat, al judici que es va celebrar l’octubre passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha confirmat la condemna de setze anys de presó per a un jove de Bellpuig d’inicials I.B. per maltractar i abusar sexualment dels seus cinc germans menors durant sis anys, en un cas que va avançar SEGRE. El tribunal ratifica la sentència del jutjat penal número 3 de Lleida i desestima el recurs que va presentar la defensa de l’acusat, que va al·legar la vulneració de la presumpció d’innocència i la validesa de presumptes exculpacions dels seus germans. Tanmateix, l’Audiència determina que hi ha proves de “prou entitat per desvirtuar la presumpció d’innocència”, per la qual cosa s’ha de desestimar el recurs. D’aquesta forma, la sentència ja és ferma, per la qual cosa l’home haurà de complir la condemna.

El jove ha estat considerat autor de cinc delictes contra la integritat moral, que sumen un total de deu anys de presó; i de dos delictes continuats d’abusos sexuals, sis anys de presó. El condemnat va fer tocaments a dos de les seues germanes, a les quals també obligava a veure pel·lícules pornogràfiques. Així mateix, va sotmetre les víctimes, d’entre set i deu anys, a càstigs físics continuats al·legant petites infraccions o faltes comeses segons ell pels menors.

La jutge va descriure els maltractaments contra els nens com “actes brutals, humiliants i cruels”

Els pegava amb el cable del telèfon o amb estris de cuina, sobretot amb una espàtula de fusta, a més d’obligar-los a despullar-se o lligar-los de peus i mans. També els sotmetia a exercici físic fins a l’extenuació. La jutge els va descriure com “actes brutals, humiliants i cruels que són susceptibles de ser qualificats com a degradants, infligint patiments físics i psíquics”. L’adolescent no podrà atansar-se als seus germans durant cinc anys més i haurà d’indemnitzar-los amb un total de 20.500 euros.

tracking