SEGRE

ESNOTICIA

"Interpretació exagerada" de la norma, segons el promotor

Qüestiona el risc d’inundació i veu excessives les exigències de l’ACA || Va rebutjar una alternativa que requeria reduir aforament

El menhir que es va plantar el juliol del 2018 a la zona que havia d’acollir els concerts a Escalarre.

El menhir que es va plantar el juliol del 2018 a la zona que havia d’acollir els concerts a Escalarre.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Per al promotor del festival, el rebuig de l’ACA és el resultat d’una “exagerada interpretació” de la normativa sobre inundabilitat. L’empresa qüestiona el risc de riuades en una vall “que no s’ha inundat mai a l’estiu, almenys des que se’n conserven dades”, i creu que el nivell d’exigència de l’administració està “molt per sobre de l’habitual”. Durant les últimes setmanes, la informació per part de l’empresa s’havia limitat a una sola frase: “No hi ha novetats.” Ahir, en canvi, va emetre un comunicat en què va reconèixer la recerca d’“ubicacions alternatives” i apuntava el Circuit de Catalunya, a Montmeló, com una “excel·lent localització”.

L’empresa va afirmar que “no hi ha un acord firmat per traslladar el festival” encara que va admetre que “sembla difícil que pugui celebrar-se a Escalarre aquest estiu”. El trasllat és una cosa que ni l’empresa ni les diferents administracions lleidatanes no reconeixen, encara que representants d’aquestes últimes el donaven pràcticament per fet arran de l’últim informe desfavorable de l’ACA i la seua remissió a la CHE. Per la seua banda, fonts del circuit automobilístic van ratificar contactes amb el Doctor Music i que les dates previstes per a l’esdeveniment, de l’11 al 14 de juliol, no coincideixen amb cap competició programada en aquestes instal·lacions.

El veto definitiu de l’ACA al projecte arriba després que empresa i Generalitat temptegessin una alternativa que no va arribar a materialitzar-se. Aquesta opció passava per reduir sensiblement l’aforament del festival previst per aquest estiu i, a canvi, millorar les condicions de seguretat davant de riuades a Escalarre per celebrar sense problemes futures edicions. Així ho van confirmar fonts pròximes al procés, que van indicar que el promotor va declinar aquesta idea al considerar que una reducció del públic per sota dels 40.000 espectadors suposaria incórrer en fortes pèrdues econòmiques. Davant els que atribueixen a la Generalitat una posició inflexible, altres es qüestionen si l’empresa va fer el que era necessari per obtenir autorització (vegeu el desglossament).

Un menhir i rituals de druides

El 24 de juliol del 2018, l’empresa promotora va plantar un menhir a la zona que havia d’acollir els concerts, en el marc d’una sèrie de rituals inspirats en la tradició dels druides que tenien com a finalitat posar el festival de música “en harmonia amb la vall”. Els organitzadors també van distribuir els diferents espais del festival d’acord amb una “geometria sagrada”.

tracking