SEGRE

ESNOTICIA

L'ACA torna a vetar Escalarre davant la indignació del Pallars

L’Agència Catalana de l’Aigua va vetar ahir per tercera vegada la celebració de Doctor Music a Escalarre al trobar-se en zona inundable de flux preferent. La Generalitat va explicar que la promotora manté càmpings i pàrquings en espais afectats pel curs de la Pallaresa i el territori va mostrar la seua indignació per la marxa del festival a Montmel

Carles Cortina i Josep Antoni Cervós davant dels prats vetats per l’ACA per inundables.

Carles Cortina i Josep Antoni Cervós davant dels prats vetats per l’ACA per inundables.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va vetar ahir per tercera vegada la celebració del festival Doctor Music a Escalarre al trobar-se en zona inundable, cosa que va provocar la indignació del territori. El director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins, va anunciar que l’ACA ha emès un nou informe desfavorable perquè la promotora manté una part de l’acampada i pàrquings en zona inundable i de flux preferent. Aquesta proposta de resolució s’enviarà a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), que emetrà la seua pròpia resolució a partir de la proposta de l’ACA. Per regla general, acostuma a anar en la lína que apunta aquest organisme del Govern. Aquesta proposta desfavorable se suma a la del 5 de febrer i a un expedient del mes de novembre. L’empresa ja es va avançar al veto i va decidir traslladar el festival a Montmeló (vegeu SEGRE d’ahir), perquè la Generalitat només veia viable autoritzar-lo si es reduïa l’aforament, previst per a 55.000 persones.

Per la seua banda, el territori va mostrar indignació. El president del consell del Sobirà, Carles Isús, va considerar que això és un “error de càlcul de la Generalitat” i va qüestionar que l’ACA no tingués en compte ni la curta durada de l’esdeveniment ni el seu caràcter excepcional. Va dir que ell i els alcaldes van convèncer el promotor, Neo Sala, per impulsar el projecte, en què fa 4 anys que treballen. Demà se celebrarà un consell d’alcaldes per debatre sobre aquesta qüestió. L’alcalde de la Guingueta, Josep Antoni Cervós, va explicar que és “un cop dur” i que “si només avancem en les restriccions, passarà que no només les Valls d’Àneu són inundables, sinó que és inundable tot el Pirineu i el pla”. Cervós va apuntar que “la gent de les Valls d’Àneu tenia moltes ganes de repetir una edició com la de fa 20 anys, perquè va ser un revulsiu per a la comarca”. L’alcalde d’Esterri d’Àneu, Joan Blanco, va assegurar que “vivim en una comarca on la població no augmenta i està envellida i cada vegada que es planteja un projecte que pot dinamitzar el territori, tot són problemes”. Així mateix, el portaveu dels empresaris turístics de les Valls d’Àneu, Carles Cortina, va apuntar que “es perdrà tota la promoció mediàtica que es feia amb el festival que ens tornava a posar al mapa”. El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va afirmar que la marxa de Doctor Music serà una “pèrdua terrible” per al sector turístic del Sobirà, on el 80% dels establiments tenien reserves per al festival. La plataforma en defensa del certamen manté la marxa de dissabte i va fer públiques unes imatges de vedells a la zona del festival amb flotadors, per protestar pel veto davant de possibles riuades. Van gravar un vídeo per criticar Ipcena amb persones que fan veure que van amb barca o surfejant als mateixos prats.

Carles Cortina i Josep Antoni Cervós davant dels prats vetats per l’ACA per inundables.

Carles Cortina i Josep Antoni Cervós davant dels prats vetats per l’ACA per inundables.ITMAR FABREGAT

tracking