SEGRE

Investigats l'alcalde de la Seu d'Urgell i tres càrrecs més de l'ajuntament i del Consell Comarcal

La causa està oberta per suposats delictes per prevaricació, malversació i frau de subvencions, entre d'altres, mentre que Batalla diu que se sent "molt tranquil"

Agents de la Guàrdia Civil a l'entrada de l'edifici del Consell Comarcal de l'Alt Urgell aquest matí.

Agents de la Guàrdia Civil a l'entrada de l'edifici del Consell Comarcal de l'Alt Urgell aquest matí.Cynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil han entrat aquest dijous a l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, governat pel PDeCAT, i també a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, en una operació a instàncies del jutjat número 2 de la Seu per una querella de la fiscalia contra quatre persones per suposats delictes de prevaricació, malversació, contra l'administració pública, fraus contractuals, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris, segons fonts judicials.

Els agents han entrat a l'ajuntament a les 8.00 hores i dins de l'edifici els han acompanyat el secretari, la interventora, un advocat i els informàtics del consistori, entre d'altres. La Guàrdia Civil ha donat l'ordre de comissar els telèfons de l'alcalde, Albert Batalla, i dels regidors d'Hisenda, Jesús Fierro, i Promoció Econòmica, Mireia Font, que són els investigats en la causa juntament amb la gerent del Consell Comarcal, Sara Camps.

Al Consell Comarcal sí hi ha hagut una quinzena de persones retingudes al saló de plens, sense poder-se comunicar amb l’exterior. Cap a dos quarts d'una del migdia, la Guàrdia Civil els ha tornat els telèfons mòbils i els ha deixat marxar. 

L’alcalde, Albert Batalla, ha arribat cap a dos quarts de dotze a l’ajuntament “de forma voluntària”, segons fonts municipals, per interessar-se per l’operació. Batalla ha afirmat que els treballadors de l'ajuntament de la Seu d'Urgell estan "molt tranquils". A més, ha explicat que la feina s'ha fet "sempre" de forma "correcta" i que l'actitud dels empleats municipals ha estat la de "col·laborar" a l'hora d'aportar els expedients que els han estat requerits. Sobre aquesta documentació, l'alcalde ha dit que es tracta de "qüestions que no estan connectades unes amb les altres". Finalment, l'alcalde ha demanat que s'aixequi el secret de les actuacions per poder-se "defensar".

L'escorcoll s'ha donat per finalitzat cap a les sis de la tarda sense que s'hagi produït cap detenció. Els agents de la Guàrdia Civil s'han endut una vintena de caixes amb documentació.

Agents i furgonetes de la Guàrdia Civil, a l'entrada de l'ajuntament de la Seu d'Urgell.

La Guàrdia Civil entra a l'Ajuntament de La Seu d'Urgell i al Consell Comarcal de l'Alt Urgell

tracking