SEGRE

RESIDUS GESTIÓ

La Noguera reparteix carros per facilitar el transport de les escombraries fins als dipòsits

Gratuïts per a les persones majors de 75 anys de la comarca i amb un cost de 17 euros per a la resta de veïns || Per compensar les distàncies més llargues després d’implantar les illes de contenidors

Un dels carros plegables que s’estan entregant als ajuntaments.

Un dels carros plegables que s’estan entregant als ajuntaments.ARIADNA SÀNCHEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de la Noguera ha iniciat el repartiment de carros de reciclatge plegables per facilitar el transport de les escombraries fins a les illes de contenidors dels trenta-un municipis de la comarca. La implantació d’aquest sistema de recollida d’escombraries a finals de l’any passat ha suposat una reducció del nombre de dipòsits en cadascun dels pobles, tot i que les distàncies fins a les illes de contenidors habilitades són més llargues. Precisament, per compensar que els veïns hagin de fer un recorregut més llarg respecte a l’anterior sistema de recollida, l’ens comarcal ha adquirit més de cinc-cents carros de plàstic per entregar-los de forma gratuïta a les persones majors de 75 anys que visquin soles i així els sigui més fàcil transportar les escombraries fins als nous punts de recollida dels residus.

Malgrat que el consell ha adquirit els primers cinc-cents carros plegables a través d’una subvenció per promoure el reciclatge a la comarca, el nombre de carros no és suficient per a totes les persones majors de 75 anys, i ajuntaments i consell han gestionat la compra conjunta de més estris per arribar a tots els veïns. A més, tots aquells que estiguin interessats a tenir-ne un i no tinguin l’edat també ho podran sol·licitar al respectiu ajuntament, encara que s’haurà d’abonar 17 euros.

Per la seua part, la presidenta del consell de la Noguera, Concepció Cañadell, va explicar que els cinc-cents primers s’han repartit de manera proporcional entre tots els municipis i els que falten serà cada ajuntament el que s’encarregarà de repartir-los entre les persones grans i per a tots aquells que ho sol·licitin. Com a exemple, a Bellcaire d’Urgell s’han comptabilitzat fins a noranta-una persones majors de 75 anys i en total s’han entregat trenta-sis carros.

Per això, el consistori n’ha adquirit cinquanta més per arribar a aquesta forquilla de les noranta-una persones, segons va explicar l’alcalde, Jaume Montfort. El canvi del sistema de la recollida de la brossa a la Noguera ha permès millorar els índexs de reciclatge de les escombraries a tots els municipis. En només dos mesos es va reduir un 32% els residus no reciclables amb el sistema d’illes. Aquesta reducció de la fracció resta és important de cara a aconseguir una reducció del cànon que es paga per aquest material. Així mateix, des de finals del 2018 s’han portat a terme diferents sessions informatives en 11.809 habitatges i comerços de la comarca i es preveu més sessions informatives.

tracking