SEGRE

COMARCAS

El Sobirà protestarà davant el Govern i estudia deixar de pagar l'ACA

Mesura d’“insubmissió” després del rebuig de l’ens de la Generalitat a Doctor Music

La sessió del consell d’alcaldes del Pallars Sobirà celebrada ahir a la tarda.

La sessió del consell d’alcaldes del Pallars Sobirà celebrada ahir a la tarda.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alcaldes del Pallars Sobirà van manifestar ahir “desil·lusió”, “decepció” i “enuig” després de l’informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que tanca la porta a celebrar el festival Doctor Music a Escalarre. A la sessió del consell d’alcaldes van conèixer el text de la proposta de resolució, que recomana de forma expressa a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre “no autoritzar” aquest esdeveniment. Això no ha fet més que augmentar el descontentament a la comarca, que ara prepara mobilitzacions. Entre aquestes destaca la possibilitat que els ajuntaments deixin de pagar el cànon de l’aigua a l’ACA, una mesura d’“insubmissió” que debatran en una nova reunió dilluns.

“El Pallars diu prou”, va dir el president del consell del Sobirà, Carles Isús (PDeCAT), que va apuntar que la comarca es rebel·la davant de normatives que “impedeixen el desenvolupament econòmic normal del territori”. En aquest sentit, va citar mesures de protecció ambiental “sense compensacions” per als territoris afectats; i impediments a activitats com el festival de la vaca per inundabilitat quan “en altres llocs també inundables se celebren grans esdeveniments” (com en el cas de Fira de Lleida). Els edils van recordar també els problemes que ocasiona la fauna salvatge a l’agricultura i la ramaderia.

Els alcaldes van acordar portar aquestes protestes al Govern de la Generalitat i formular-les també davant de Carles Puigdemont a Waterloo. L’alcalde de Rialp i vicepresident segon de la Diputació, Gerard Sabarich, va assegurar que l’ens provincial “donarà suport a altres iniciatives que promocionin la comarca igual que va donar suport al Doctor Music”. La sessió va comptar amb la participació del president del consell del Jussà, Constante Aranda (PDeCAT). Isús va indicar que tenen intenció d’ampliar les reunions a alcaldes d’altres comarques de muntanya per plantejar reivindicacions conjuntes. D’altra banda, la promotora del festival podria donar a conèixer la seua decisió dimarts.

tracking