SEGRE

Les Borges s'afegeix al rebuig del macroabocador de Riba-roja

Mollerussa aprova un pla contra agressions sexistes

Imatge d'arxiu d'un ple de les Borges Blanques

Imatge d'arxiu d'un ple de les Borges BlanquesA.B.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de les Borges va aprovar ahir una moció de rebuig del projecte del macroabocador que es vol construir a Riba-roja d’Ebre, que ja es va aprovar al consell de les Garrigues i també a la Diputació. El consistori se suma així a les mostres de rebuig del territori a aquesta iniciativa perquè considera que l’abocador xoca amb la línia de desenvolupament econòmic consensuada pels agents públics i privats de la comarca de les Garrigues.

Per la seua part, durant el ple de Mollerussa es va donar llum verda al protocol d’actuació davant d’agressions sexistes i discriminacions, que s’activarà per la festa major (vegeu SEGRE de dimecres). També es va ratificar una modificació de crèdit 423.386 euros, que contempla finançar, d’una banda, la construcció del carrer d’accés al nou institut, que s’ubicarà en uns terrenys municipals darrere de la guarderia El Niu. També inclou una partida que puja fins als 205.689 euros per costejar els fonaments del nou centre educatiu. La meitat l’assumirà posteriorment el departament d’Educació.

Demanen dimissions a Balaguer

D’altra banda, la CUP de Balaguer va demanar la dimissió del regidor de Serveis Socials, Joan Pla, per “irregularitats en les contractacions” del pla d’ocupació del Pla de Barris i va denunciar “una actitud clientelar, amb la connivència de tot l’equip de govern”. La CUP va demanar a l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, que dugui a terme una auditoria exhaustiva d’aquest pla. El ple va ratificar una modificació dels reglaments del Centre Estratègic de Suport Empresarial i Tecnològic i del Centre d’Empreses Innovadores.

Les Borges L’ajuntament va tancar l’any passat amb un deute viu del 52,17%, una xifra similar a la del 2017. Mollerussa El consistori va donar llum verda que els pressupostos incloguin un partida fins al 2024 per reformar la gespa del camp de futbol, que compta amb una inversió de 407.000 euros. Solsona El ple debatrà avui documents de protecció civil i l’actualització de l’inventari de béns municipal.

tracking