Reñé renuncia a la comissió Boreas, que veu “miserable” i innecessària
LLEIDA TVL’expresident de la Diputació, Joan Reñé, va renunciar ahir a participar en la comissió informativa sobre el cas Boreas per no entorpir el seu funcionament ni coartar la imparcialitat. Així ho va manifestar durant el ple de la corporació en el qual es va aprovar per unanimitat una moció de rebuig a la seua participació. El text va ser aprovat també per l’equip de govern del PDeCAT malgrat que van considerar tant la moció com la comissió “electoralista, partidista i una estratègia de marqueting” d’ERC, la seua promotora. Reñé, que també hi va votar a favor, va dir que, no vol “entorpir-la” perquè “el primer interessat que arribi tota la informació sóc jo”. El debat va estar marcat per durs retrets, sobretot de l’expresident cap a ERC i el portaveu, Jaume Gilabert, al qual va acusar de fer política miserable i aprofitar qualsevol situació per aconseguir un rèdit polític.
Reñé també va carregar contra la gestió de l’actual presidenta, Rosa Maria Perelló, de la qual va dir que havia bloquejat la institució i la va acusar d’actuar en “connivència” amb els republicans. Per la seua part, Gilabert va assegurar que el bloqueig de l’ens provincial es remunta a anys enrere i no només a la gestió de l’actual presidència. En resposta a Reñé, Gilabert va assegurar que el miserable és “menysprear la presidenta Perelló en un consell d’alcaldes” i va acusar el PDeCAT de no haver gestionat bé la creació de la comissió.
Per la seua part, la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, va negar la paralització de l’ens provincial, va destacar la falta d’humilitat de tots els diputats “per redreçar les coses cap a on faci falta” i va justificar l’aval a la moció “perquè la institució ha d’actuar com cal amb la més absoluta transparència i voluntat de diàleg”. En aquest sentit, ahir mateix es va convocar per dilluns vinent, dia 1 d’abril, al matí la primera sessió de la comissió Boreas.
El ple va aprovar amb els vots en contra dels grups de Ciutadans i de la CUP un increment del 2,25 per cent de les retribucions dels càrrecs electes.