SEGRE

COMARCAS

Mollerussa projecta implantar al centre la recollida porta a porta

Fórmula mixta per suplir la falta de contenidors a la nova zona per a vianants

La plaça Manuel Bertrand, per a vianants.

La plaça Manuel Bertrand, per a vianants.GENÍS RESCALVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'ajuntament de Mollerussa estudia implantar el sistema de recollida selectiva porta a porta al centre de la ciutat. Així ho va dir l'alcalde, Marc Solsona, al ple ordinari de dijous passat, al reconèixer que hi ha menys contenidors en aquesta zona comercial després de les reformes, que ha inclòs la conversió en zona de vianants de places com Manuel Bertrand o Pla d'Urgell. Solsona va assegurar que coneixen la preocupació dels comerciants de la zona i va explicar que estudien amb l'empresa concessionària si es tractarà d'una fórmula mixta que combinarà la recollida porta a porta amb la de contenidors. La implantació del nou servei es portaria a terme per fases, començant pels establiments comercials i de restauració i posteriorment s'ampliaria a tot el veïnat.

S'ha de recordar que l'ajuntament de Mollerussa va cedir la recollida de residus urbans de la ciutat al consell comarcal del Pla d'Urgell el 2014. Va ser aleshores quan es van distribuir nous contenidors de selectiva i també es van començar a recollir fraccions com l'orgànica. També es va començar a oferir serveis com la recollida d'objectes voluminosos i la deixalleria mòbil, que s'atansa als barris de la ciutat per tal de facilitar la recollida d'objectes que no es poden dipositar als contenidors convencionals. A la resta de municipis del Pla, la recollida d'escombraries es porta a terme a través de contenidors soterrats.

Per la seua banda, l'alcalde de Mollerussa va explicar al ple que estan buscant una solució més efectiva per a la neteja de les rajoles del nou centre per als vianants, ja que no estan com haurien d'estar.

Lleida, Sort i Cervera ja tenen implantat aquest sistemaLleida, Sort i Cervera són tres de les capitals de comarca que ja tenen implantat el sistema de recollida d'escombraries porta a porta. En el cas de Lleida ciutat, el sistema es va estrenar al barri Ciutat Jardí i Vila Montcada el novembre passat. Vint-i-dos municipis del Segrià també funcionen amb el porta a porta, igual que catorze municipis més del Pallars Sobirà i alguns pobles de la Segarra i el Solsonès. Així mateix, a les Garrigues estan estudiant implantar-lo als pobles petits el 2020.

tracking