SEGRE

EMERGÈNCIES PROTESTA

“No podem fer front a una campanya forestal complexa”

Uns 250 bombers es manifesten a Barcelona || Reiteren la falta de mitjans i personal i critiquen la “mala gestió política”

A la plaça Sant Jaume, davant de la Generalitat, van llegir un manifest amb les seues reivindicacions.

A la plaça Sant Jaume, davant de la Generalitat, van llegir un manifest amb les seues reivindicacions.ASBOVOCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 250 efectius dels Bombers de la Generalitat, 80 segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir al matí pel centre de Barcelona per reiterar l'“estat deplorable del parc mòbil, dels centres de treball, la falta d'efectius” i van advertir que no estan “preparats per fer front a una campanya forestal complexa com la que es preveu”.

Sota el lema “La precarietat mata”, la marxa, convocada per l'Assemblea de Bombers i amb la participació de sindicats i Asbovoca, va sortir del carrer Balmes a l'altura de Diagonal i es va dirigir fins a la plaça Sant Jaume, davant de la Generalitat. En aquest punt, els membres del cos de Bombers de la Generalitat van llegir un manifest conjunt en el qual van criticar la “mala gestió política en els últims deu anys” i que el cos està realitzant “un 10 per cent (160 hores) més de jornada laboral que la resta de funcionaris”.

Els sindicats recorden que fan un 10% més de jornada laboral que la resta de funcionaris

Aquesta manifestació s'engloba en el marc de les protestes que estan duent a terme funcionaris i voluntaris i és la segona després de la que es va celebrar el mes de febrer a Lleida i que va congregar unes cinc-centes persones. Precisament, dimecres al Parlament, el director general de Bombers, Manel Pardo, va explicar que preveuen que els municipis i les diputacions aportin els seus fons per al pressupost del cos.

D'altra banda, el ple la Paeria va mostrar ahir suport unànime a una moció presentada pels bombers en la qual demanaven una millora de les condicions laborals per al cos. “Utilitzem un model de gestió dels anys vuitanta que està totalment obsolet”, va assenyalar el representant de CCOO i cap dels bombers de Mollerussa, Joan Biescas. “L'any 2000 a Lleida ciutat hi havia vuitanta-sis bombers i ara són quaranta-cinc amb un equip caducat i desfasat, estem en perill de mort”, va sentenciar en aquest sentit Joan Biescas.

tracking