SEGRE

MEDI AMBIENT POLÈMICA

El Pallars implora a l'Estat que autoritzi el festival Doctor Music contra el criteri de l'ACA

Reclama una resolució favorable per part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre || Cinquanta vehicles marxen de Tremp a Escalarre amb concert final i una participació de 300 persones

Lectura del manifest amb representants de les corporacions locals i del sector turístic i empresarial del Sobirà.

Lectura del manifest amb representants de les corporacions locals i del sector turístic i empresarial del Sobirà.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Salvem Doctor Music va exigir ahir a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) que reconsideri l’informe de l’Agència Cataluna de l’Aigua (ACA) i autoritzi la celebració del festival als prats de Santa Maria d’Escalarre. La petició es va fer en el transcurs d’una marxa lenta amb uns 50 vehicles de Tremp fins a les Valls d’Àneu, en què van participar més de 300 persones. Membres de l’entitat van llegir un manifest en el qual van reclamar una resolució favorable de la CHE argumentant que “si durant les festes del Pilar de Saragossa es poden fer concerts a la Carpa Aragó, a l’arbreda de Macalaz, situada en flux preferent del riu Ebre, creiem fermament que es pot celebrar a la nostra vall el festival de música”, van dir. La CHE va matisar que a les festes de Saragossa es va obligar a traslladar una carpa en zona de flux preferent. La confederació obre el seu propi expedient per fer una avaluació però la seua resolució per regla general va en la mateixa línia que la de l’ACA. El Pallars va criticar l’administració catalana perquè “no coneix el territori”, així com els grups ecologistes, que “malgrat viure lluny del Pirineu es creuen amb prou experiència per gestionar les nostres terres, el nostre bestiar, les muntanyes, el riu i els nostres negocis”. A més, van mostrar la seua oposició a les normatives genèriques elaborades per legisladors llunyans, “que no estan adaptades a les realitats territorials i que tant mal ens han fet a la comarca”. L’entitat va mostrar la seua oposició més dura contra els partits polítics al considerar que no valoren prou el territori i “ens menyspreen constantment, malgrat que els polítics catalans es queixen del centralisme espanyol, estan aplicant la mateixa política a Catalunya”. El portaveu de la plataforma, Ramon Villuendas, va assegurar que estan disposats a arribar “on sigui necessari” perquè hi hagi “un canvi de lleis” que s’ajusti al territori.

Va reivindicar que “ens deixin guanyar-nos la vida”. L’acció de protesta, en la qual també van participar alcaldes del Pallars Sobirà, es va acabar amb el concert de tres formacions musicals.

Van assenyalar que així es desprèn de la cartografia de zones inundables i de risc per inundació elaborada i publicada per la mateixa Confederació Hidrogràfica.

L’administració hidràulica nega un doble criteri

L’administració hidràulica assegura que la legislació (en aquest cas, el reglament d’inundabilitat) s’aplica de la mateixa manera en tots els casos. A preguntes d’aquest diari va assenyalar que no s’han autoritzat concerts en zona de flux preferent a Saragossa, al contrari del que afirma la plataforma Salvem Doctor Music. Els seus portaveus van reiterar ahir en la lectura del manifest que sí que hi ha hagut concerts en àrees de flux preferent al costat del curs de l’Ebre durant les festes del Pilar a la capital aragonesa.

Lectura del manifest amb representants de les corporacions locals i del sector turístic i empresarial del Sobirà.

Lectura del manifest amb representants de les corporacions locals i del sector turístic i empresarial del Sobirà.ACN

tracking