SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Quatre anys i mig per al caçador que va matar un pagès de Tàrrega

El Tribunal Superior de Justícia rebaixa un any la condemna de l’Audiència de Lleida || Li impedeix atansar-se a Santa Maria de Montmagastrell durant set anys

Imatge del judici que es va celebrar a l’Audiència de Lleida l’any passat.

Imatge del judici que es va celebrar a l’Audiència de Lleida l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat a quatre anys i mig de presó el caçador de Sant Just Desvern de 78 anys Francisco Martín, que va matar un veí de Santa Maria de Montmagastrell (Tàrrega) el mes de desembre del 2014. El tribunal rebaixa un any la pena imposada per l’Audiència de Lleida a l’aplicar l’atenuant molt qualificat de reparació del dany, ja que va indemnitzar els familiars del difunt. Concretament, va pagar abans del judici 400.000 euros d’indemnització als familiars de la víctima, representats pels advocats Dani Ibars i Enric Rubio. Un jurat popular el va declarar culpable d’homicidi dolós al considerar provat que va tenir intenció de causar la mort a la víctima, Ramon Ribera, de 53 anys.

La defensa de Francisco Martín va recórrer la condemna davant del TSJC al·legant que la mort es va produir per una imprudència i no constituïa un homicidi dolós com va considerar provat el jurat popular que el va declarar culpable. La sala ha desestimat aquest extrem però ha estimat parcialment el recurs i ha modificat el temps de la condemna però ha mantingut la resta de mesures com la prohibició d’anar o residir a la població de Santa Maria de Montmagastrell i d’aproximar-se o comunicar-se amb la filla o els familiars de la víctima durant set anys. També deixa oberta la possibilitat de sol·licitar l’indult parcial, com l’Audiència de Lleida, a causa de l’avançada edat del condemnat. Això podria evitar que entrés a la presó si el Consell de Ministres, que ha de prendre la decisió, accepta indultar-li una part de la pena. Martín va estar uns mesos empresonat preventivament després de cometre l’homicidi.

El TSJC recorda que va indemnitzar amb 400.000 euros els familiars de la víctima abans del judici

Francisco Martín va assegurar durant el judici que el tret es va produir de forma accidental durant un forcejament per l’arma, una versió que el jurat popular no va creure, decantant-se per la tesi de l’homicidi dolós, al veure provat que va tenir intenció de causar la mort la víctima. El jurat va descartar l’assassinat i va admetre l’agreujant d’abús de superioritat perquè anava armat. Tots els informes forenses i dels Mossos van dubtar de la versió de l’acusat que es tractés d’un accident i van apuntar a un tret dirigit. La sentència no és ferma i es pot recórrer davant del Suprem.

tracking