SEGRE

OBRES PÚBLIQUES

L'Estat adjudica per 3,6 milions la Presa de l'Albagés

L’empresa adjudicatària és l’UTE Elecnor SA-Obras y servicios públicos i el temps d’execució s’allargarà un any

L'aigua ja inunda finques de l'Albagés

L'aigua ja inunda finques de l'AlbagésÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell d’Administració de la societat mercantil estatal Aguas de les Conques d’Espanya (Acuaes) del ministeri per a la Transició Ecològica va autoritzar divendres l’adjudicació per 3.628.810 euros de les obres complementàries i acabats de la Presa de l’Albagés.

L’empresa adjudicatària és l’UTE Elecnor SA-Elecnor SA-Obras y servicios públicos i el temps d’execució s’allargarà un any, ha informat aquest dilluns en un comunicat el ministeri per a la Transició Ecològica.

Amb un volum d’embassament de 79,80 hectòmetres cúbics i una superfície inundada de 390,98 hectàrees, la Presa de l’Albagés es concep com un embassament de regulació del riu Segre situat fora del seu curs, que permet emmagatzemar cabals procedents de l’embassament de Rialb en anys humits, derivant-los, a través del canal Segarra-Garrigues, per a la seua posterior ocupació en èpoques més seques, millorant així les garanties del conjunt dels regadius que depenen del riu Segre.

El projecte inclou els accessos a la presa, la construcció d’un edifici d’administració, mesures correctores d’impacte ambiental i la implantació del pla d’emergència de presa i comunicacions.

Aquesta actuació s’inclou en el conjunt d’obres que Acuaes executa en relació amb el Canal Segarra-Garrigues la finalitat del qual és la transformació en regadiu de 65.000 hectàrees.

El Canal Segarra-Garrigues, de 82,4 quilòmetres de longitud, es troba totalment operatiu des de l’any 2015 amb 11.300 hectàrees adherides al sistema de reg.

tracking