SEGRE

SUCCESSOS MUNTANYA

Moren dos excursionistes, un baixant d'una ermita a Tremp i un altre a Benasc

La víctima de Jussà, de Benavarri i de 55 anys, va caure d'un desnivell. El segon es va precipitar de 300 metres del pic Bardamina

Imatge d’arxiu d’un rescat de muntanya dels GRAE de Bombers a Espot.

Imatge d’arxiu d’un rescat de muntanya dels GRAE de Bombers a Espot.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un excursionista de 55 anys i veí de Benasc va morir ahir després de caure quan baixava d’una ermita a Tremp. Els Bombers de la Generalitat van assenyalar que van rebre l’avís a les 12.31 hores d’un excursionista que s’havia accidentat a la zona de Llastarri. L’home, que anava acompanyat d’un ampli grup d’excursionistes, baixava de l’ermita en direcció Sopeira quan va caure des de diversos metres per un desnivell. Els companys el van sotmetre a tasques de reanimació a l’espera que arribessin els efectius d’emergències. Quan van arribar els GRAE a la zona, l’excursionista estava inconscient. Els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques van prendre el relleu en les tasques de reanimació de l’accidentat, però no van poder fer res per salvar-li la vida. Fins al lloc es van desplaçar agents de la Unitat d’Intervenció de Muntanya dels Mossos d’Esquadra per portar a terme l’aixecament del cadàver. L’autòpsia determinarà les causes de la mort.

D’altra banda, un altre excursionista de 62 anys i veí de la Ribagorça va morir després de caure des de 300 metres al pic Bardamina, a Benasc. El seu acompanyant va donar l’avís després que l’home caigués pel despreniment d’una pedra. Els sanitaris van fer tasques de reanimació però només van poder certificar-ne la mort. La Guàrdia Civil va traslladar el cos del mort en helicòpter fins al dipòsit de l’hospital d’Osca.

L’any passat, els rescats de muntanya van augmentar un 18 per cent a les comarques lleidatanes, amb prop d’una actuació al dia.

tracking