SEGRE

MUNICIPIS OBRES

Verdú inicia les obres per reformar la plaça Major i les conclourà al maig

Els treballs costen 70.000 euros i inclouran la renovació de llambordes i mobiliari

Els treballs van començar dimarts passat i es prolongaran un mes i mig.

Els treballs van començar dimarts passat i es prolongaran un mes i mig.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Verdú ha iniciat les obres de reforma de la plaça Major. L’alcalde de la localitat, Josep Mas, va explicar ahir que “els treballs se centren a renovar per complet les llambordes, ja que es trobaven molt deteriorats pel pas del temps”.

El primer edil va afegir que també està previst renovar el mobiliari urbà (bancs i papereres) i instal·lar reg per degoteig per als plataners centenaris, que es mantindran al costat de la font, que data del 1899 i és un dels elements característics del poble.

Renovació de les llambordes i de la vorera, nou mobiliari urbà, reg per degoteig i llums led

D’altra banda, l’actuació contempla renovar la vorera que envolta la plaça Major i substituir a més la il·luminació actual per llums led, de baix consum.

Les obres tenen un pressupost d’uns 70.000 euros, i compten amb una ajuda de la Diputació de Lleida. La resta la finança el consistori amb fons propis. Està previst que els treballs de reforma, que tenen un termini d’execució de mes i mig i van a càrrec de l’empresa de construcció Conspai, acabin a mitjans de maig.

L’última actuació important a la plaça Major es va portar a terme als anys setanta del segle passat. Es tracta d’un punt neuràlgic de trobada dels veïns d’aquesta localitat de l’Urgell, que s’omple cada any de públic com a conseqüència de la celebració de la festa del Bacus, ja que al costat de l’emblemàtica font, ubicada al centre de la plaça, té lloc la tradicional piada del raïm.

tracking