SEGRE

El Govern veu justificat endur-se el Doctor Music d'Escalarre

Torra es reunirà amb els alcaldes del Pallars Sobirà

La consellera de Presidència, Meritxell Budó.

El Govern veu justificat endur-se'n el Doctor Music d'EscalarreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Quim Torra, rebrà de manera ''immediata'' a tots els alcaldes del Pallars Sobirà per parlar de la problemàtica que ha suposat el canvi d'ubicació del Doctor Music Festival d'Escalarre al circuït de Montmeló. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha remarcat que ''mai s'és prou rigorós'' quan es tracta de qüestions de seguretat i per això ha considerat el veto de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a la celebració del festival com una decisió ''encertada'' perquè es volia fer en una zona que ''té molts riscos de ser inundable''.

Budó s'ha referit a antecedents com la inundació d'un càmping a Biescas (Pirineu d'Osca) per justificar la prudència a l'hora de vetar la celebració del Doctor Music Festival a Escalarre. Això no obstant, ha assenyalat que el Govern és conscient del ''malestar'' que aquesta decisió ha suposat al territori i per això el president Torra té previst rebre als alcaldes del Pallars Sobirà de forma ''immediata'', per ''parlar d'aquestes qüestions i totes aquelles que facin referència al desenvolupament de la comarca''.

Budó també ha recordat que més enllà de l'impacte econòmic que podria suposar l'assistència de 40.000 persones al festival, aquestes ''després marxen'' i per tant ha volgut remarcar altres inversions de l'executiu a la zona com poden ser el telecadira d'Espot, el tren de la Pobla o el ''treball continuat'' a les pistes d'esquí i el Parc Natural de l'Alt Pirineu.

En qualsevol cas, la consellera de la Presidència ha dit que s'afrontarà amb els alcaldes el debat per veure de quina manera es pot garantir el desenvolupament al territori partint de la base que a vegades, els temes urbanístics ''no poden donar resposta a les demandes del territori'' perquè la llei no ho permet.

tracking