SEGRE

FESTIVALS DOCTOR MUSIC

El Sobirà estudia demandar l'ACA per perjudicis al vetar el festival

Els alcaldes demanen una reunió amb el president Torra i els consellers

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’alcaldes del Sobirà estudiarà demandar l’Agència Catalana de l’Aigua per danys i perjudicis al no autoritzar el festival Doctor Music. Per fer-ho, els ajuntaments de la comarca demanaran personar-se i tenir accés a l’expedient per posteriorment encarregar un informe contradictori extern i estudiar la possibilitat de demandar l’ACA. El president de l’ens comarcal, Carles Isús, va explicar que no celebrar el festival suposa “un greuge econòmic molt important”. Va indicar que es xifraran les pèrdues per reclamar davant dels jutjats. El consell va acordar per unanimitat dels quinze alcaldes “exigir” al Govern una reunió amb el president i els consellers. Volen demanar explicacions sobre els motius que han portat l’ACA a no autoritzar el festival i tractar altres problemàtiques que afecten la comarca i el seu desenvolupament com les figures de protecció, la inundabilitat o l’urbanisme. Els alcaldes creuen que “l’estricta” lectura que s’ha fet de la normativa per no atorgar els permisos per a Doctor Music marca un precedent, el futur de la comarca “està hipotecat”. Isús va sentenciar que no volen “incomplir” la llei però que sí que volen “emparar-s’hi” per defensar-se.

Quant a la decisió de deixar de pagar el cànon de l’aigua a l’ACA, va quedar ajornada, ja que els pot ocasionar més inconvenients amb l’administració que beneficis.

Per la seua part, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va assegurar ahir a Mollerussa que al Govern van “tots a l’una” a l’hora de trobar una solució als problemes d’ubicació del festival. Va recordar que l’objectiu és conjugar els verbs “facilitar i intentar solucionar”, sense remarcar quina seria la millor opció.

El consell de l’alcaldes, ahir en el consell del Sobirà a Sort.

El consell de l’alcaldes, ahir en el consell del Sobirà a Sort.ACN/ MARTA LLUVICH

tracking