SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

La Guàrdia Civil inspecciona la caldera del centre cultural Les Monges de la Seu

Foto: CUP Alt Urgell

La Guàrdia Civil entra a l'Ajuntament de La Seu d'Urgell i al Consell Comarcal de l'Alt Urgell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos agents de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la comandància de la Guàrdia Civil de Lleida van inspeccionar ahir la sala de les calderes del centre cultural Les Monges de la Seu. Els agents, vestits de paisà i acompanyats per un secretari judicial, es van personar a l’edifici (de propietat municipal però gestionat de forma conjunta amb el consell de l’Alt Urgell) i van requerir informació sobre la central tèrmica de biomassa, projecte que impulsa el consistori però que encara no s’ha executat.

De fet, el ple del mes de desembre passat va aprovar per unanimitat de tots els grups l’acord per executar les obres, que suposaran una inversió que s’atansa als 463.000 euros, els 50 per cent dels quals estan subvencionats pel programa europeu Feder. La inspecció de la Guàrdia Civil arriba tres dies després dels escorcolls a l’ajuntament i al consell de l’Alt Urgell (vegeu SEGRE de divendres). L’actuació formaria part de la investigació del jutjat número 2 de la Seu contra l’ajuntament i el consell de l’Alt Urgell per una querella de la fiscalia per presumptes “delictes de prevaricació, malversació, contra l’administració pública, fraus contractuals, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris”.

Després dels escorcolls de la setmana passada a l’ajuntament i el consell comarcal de l’Alt Urgell

L’equip de govern va confirmar la visita dels agents, encara que va declinar donar-ne detalls.

Fonts pròximes van explicar que els agents, que van acudir-hi cap a les 12 del migdia, hi van estar “poc més de mitja hora”, el temps d’inspeccionar la sala i de sol·licitar la informació al secretari municipal sobre l’expedient del projecte.

tracking