SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

La meitat de víctimes a la carretera són vianants, ciclistes i motoristes

En el que va d’any a Ponent, amb quatre dels nou morts en accidents de trànsit || El mes de març va concentrar sis dels sinistres, cinc dels quals en només 15 dies

Vista dels ciclistes que es van congregar ahir al lloc on van atropellar-ne un a l’N-260.

Vista dels ciclistes que es van congregar ahir al lloc on van atropellar-ne un a l’N-260.LAURA ALCALDE/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit i les policies locals han posat en marxa aquesta setmana una campanya de prevenció i conscienciació per reduir el nombre d’atropellaments, dins dels controls per prevenir la sinistralitat entre els col·lectius anomenats vulnerables que són, a més de vianants, motoristes i ciclistes. En el que va d’any, gairebé la meitat de les persones mortes a les carreteres lleidatanes formaven part d’aquests col·lectius, amb quatre de les nou víctimes registrades en accidents a Ponent. El primer trimestre de l’any es tanca amb un balanç negatiu quant a sinistralitat, ja que s’han registrat tres víctimes mortals més que en el mateix període de l’any passat. El mes de març ha estat especialment tràgic a les carreteres lleidatanes, al concentrar 6 dels 9 accidents mortals, 5 dels quals només en un període de 15 dies. Un mes de març en què hi va haver víctimes de tots els col·lectius considerats vulnerables: un motorista, dos vianants atropellats i un ciclista, aquest últim també per un atropellament.

La campanya de Trànsit se centrarà a combatre aquelles conductes que puguin posar en perill la seguretat dels vianants, a més de comprovar que els vianants respecten els semàfors en roig i els passos zebra. En el conjunt de Catalunya, en els tres primers mesos han mort 36 persones, la qual cosa suposa una víctima cada tres dies. D’altra banda, una persona va resultar ferida ahir en una col·lisió múltiple al Palau d’Anglesola, mentre que un altre xoc en cadena va causar dos quilòmetres de retencions a l’A-2 a l’altura de Fondarella.

‘Caçat’ un motorista a 179 km/h a l’N-240

Els Mossos d’Esquadra van denunciar diumenge passat un motorista de 23 anys que va ser interceptat quan circulava a 179 quilòmetres per hora a l’N-240 a les Borges Blanques, en un tram en el qual la velocitat màxima permesa és de 90 quilòmetres per hora. Els agents policials van denunciar el conductor per la via penal per un delicte contra la seguretat en el trànsit, per la qual cosa el jove s’haurà de presentar davant del jutjat. El 17 de març passat, els Mossos d’Esquadra van denunciar dos motoristes més, de 27 i 35 anys i veïns de Bell-lloc i Mollerussa, com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat viària per conduir a una velocitat penalment punible després que fossin sorpresos circulant a més de 200 km/h. Van ser detectats a les 10.38 hores per un radar mòbil a la carretera C-13 al terme municipal de Camarasa. Els agents van detectar dos motocicletes, en un espai de temps d’un segon de diferència, a 215 km/h i 206 km/h, en un tram en el qual la velocitat màxima és de 90 km/h. Així mateix, la Policia va detenir el mes de març passat quatre conductors per delictes de trànsit, dos dels quals per dos homicidis per imprudència, un a Torres de Segre d’un xòfer que va donar positiu en drogues i un altre a Martinet, després d’atropellar un ciclista.

tracking