SEGRE

FESTIVALS POLÈMICA

Doctor Music confirma que es trasllada a Montmeló i regala entrades al Sobirà

De l’alta muntanya a l’asfalt. La promotora Doctor Music va confirmar ahir que deixa el Pallars Sobirà i es trasllada al circuit de Montmeló. Per compensar el trasllat, els veïns de la comarca tindran entrades gratis per al festival. Neo Sala va carregar ahir contra l’ACA per haver fet una interpretació “exagerada i destructiva” de la normativa.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De l’alta muntanya a l’asfalt. La promotora Doctor Music va confirmar ahir el seu adéu al Pallars Sobirà i el trasllat del festival al circuit de Montmeló després que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) no n’autoritzés la celebració a Escalarre al trobar-se en zona inundable i de flux preferent. No obstant, els veïns del Sobirà tindran abonaments gratis per al certamen per compensar pel canvi de seu. Neo Sala, organitzador de Doctor Music, va explicar que “la gent estava molt il·lusionada de tenir el certamen al Sobirà i crec que és el mínim que podem fer per ells”. No obstant, Sala va apuntar que “continuem tenint el cor a les Valls d’Àneu i esperem tornar en un futur, ja sigui amb Doctor Music o, si no podem, amb un altre projecte”. Amb el trasllat a Montmeló, la promotora s’avança a la probable resolució desfavorable de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, que sol pronunciar-se en el mateix sentit que l’ACA. Sala va explicar que a quatre mesos de la celebració del festival “resultava impossible reduir-lo i ajustar-lo a les limitacions” que suggeria l’ACA, que plantejaven reduir l’aforament (60.000 persones). Sala va afirmar si la normativa s’apliqués igual a tot Catalunya “esdeveniments com l’Aplec del Caragol no es podrien fer”. Així mateix, la promotora va assenyalar que “s’ha fet una interpretació molt exagerada i destructiva de la normativa” d’inundabilitat. Sala es va declarar ecologista, però va carregar contra entitats com Ipcena i va lamentar que les institucions públiques “obeeixin” aquestes associacions. Sala va manifestar que no se senten responsables per les més de 500 places hoteleres que havien bloquejat al Pallars i va rebutjar fer autocrítica. Segons va apuntar, els empresaris tenen temps per tornar a reservar-les i va recalcar que la promotora assumeix el cost de les fiances de les prereserves.

Neo Sala: “No és inundable, a tot estirar, entollable”

El director del festival Doctor Music, Neo Sala, va carregar contra l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que va vetar la celebració del certamen a Escalarre al trobar-se en zona inundable de flux preferent, i va assegurar que “no és inundable, a tot estirar, entollable”. La promotora va criticar en un comunicat la manera d’aplicar la normativa en una zona que “no s’ha inundat mai a l’estiu, almenys des que se’n conserven dades, cosa que es tradueix en uns nivells d’exigència molt per sobre dels habituals”. Sala va lamentar també les crítiques d’algunes entitats ecologistes a la celebració de Doctor Music al Sobirà i va ironitzar que existeixen “ecologistes, ecolooportunistes i ecobarruts”. En aquest sentit, una zona dels prats d’Escalarre va aparèixer ahir amb bassals després que un veí la negués amb aigua de reg, segons fonts municipals. Les mateixes fonts van assegurar que en aquesta zona no estava previst que s’instal·lessin equipaments del festival.

Un dia més curt i amb entrades més barates al reduir els costos

Doctor Music a Montmeló serà un dia més curt i acollirà el certamen del 12 al 14 de juliol. Neo Sala, el seu organitzador, va explicar que “la primera jornada (11 de juliol) estava pensada per donar la benvinguda a la zona d’acampada del Pirineu i ara ja no té tant sentit”. Els preus dels abonaments s’han modificat al reduir costos per les “facilitats de producció del nou recinte”. Als assistents amb entrada de quatre dies se’ls tornarà la diferència amb l’abonament de tres. Els compradors de les entrades de tres dies rebran la diferència entre el preu actual (120) i l’anterior (140). Els que no vulguin anar a Montmeló tenen fins al 8 de maig per demanar un reembors.

Montmeló demana garantir l’equilibri territorial

L’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, va demanar ahir garantir l’equilibri territorial després de la marxa del festival del Pallars. La promotora va anunciar que l’escenari principal de Montmeló serà el més gran d’un festival al sud d’Europa. Empire of the Sun, Texas, Sopa de Cabra, Obeses, El Petit de Cal Eril o Maritrini y Sussicarios són alguns dels artistes que ahir es van afegir al cartell del festival. Aquests últims són els autors del vídeo paròdia sobre la inundabilitat dels prats d’Escalarre. El festival mantindrà el gruix del cartell a la nova ubicació però no podrà comptar amb Chris Robinson Brotherhood al no ser possible canviar la data del seu concert.

L’organitzador del festival, Neo Sala, i el coordinador d’operacions, Jordi Mora, ahir a Barcelona.

L’organitzador del festival, Neo Sala, i el coordinador d’operacions, Jordi Mora, ahir a Barcelona.ACN

L’organitzador del festival, Neo Sala, i el coordinador d’operacions, Jordi Mora, ahir a Barcelona.

L’organitzador del festival, Neo Sala, i el coordinador d’operacions, Jordi Mora, ahir a Barcelona.ACN

tracking