SEGRE

Set activistes de la Seu d'Urgell citats per participar al tall de l'N-260 opten per desobeir l'ordre judicial

El jutjat alturgellenc els investiga pels delictes de resistència, desobediència, desordres i atemptat a l'autoritat

Reobren la N-260 a La Seu després d'un tall de 2 hores

Reobren la N-260 a La Seu després d'un tall de 2 horesRadioSeu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set activistes que van participar en el tall de la carretera N-260 al seu pas per la Seu d'Urgell el 21 de febrer passat, jornada de vaga general, han estat cridats a declarar entre aquest dimecres i dijous al jutjat d'Instrucció número 1 de la capital alturgellenca. A les portes d'aquest equipament, i acompanyats d'una setantena de persones que els han volgut manifestar el seu suport, han anunciat que no donaran resposta a aquest requeriment perquè consideren que s'està produint un "intent de criminalitzar i atacar el moviment popular". Entre els citats hi ha el regidor de la CUP a l'ajuntament urgellenc, Pau Lozano, així com d'altres membres d'aquesta formació, dels col·lectius Arran i Endavant i del CDR de l'Alt Urgell. A tots ells se'ls investiga pels presumptes delictes de desordres públics, resistència, desobediència i atemptat a l'autoritat.

En el manifest que s'ha llegit durant la concentració, convocada a les onze del matí davant de l'edifici dels jutjats de la Seu d'Urgell, s'ha volgut incidir en el fet que el transcurs de l'acció reivindicativa de la vaga general del 21 de febrer no es van identificar a les set persones que han estat citades a declarar entre aquest dimecres i dijous. En aquest sentit, han criticat a través d'aquest mateix comunicat que s'hagin utilitzat "fitxers polítics" per fer-ho, així com també que en el darrer any s'hagin obert gairebé una desena de procediments administratius i judicials a activistes, militants independentistes o feministes.

Una de les set persones cridades pel jutjat d'Instrucció número 1 de la Seu d'Urgell, Pol Vidal, ha explicat que opten per no entrar a declarar perquè consideren que presentar-se davant el magistrat és "legitimar" l'actuació dels Mossos d'Esquadra en relació amb el tall de la carretera N-260 el 21-F. A més, ha valorat les detencions de membres del CDR de Cerdanya per traslladar-los a la seu judicial de Puigcerdà com una mostra més de la "repressió creixent" i ha titllat "d'hipocresia" que el Govern insti a la població a manifestar-se quan després acaben sent identificats i denunciats per la policia catalana.

A banda de Vidal, també ha estat citat a declarar el regidor de la CUP de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Pau Lozano, així com Xènia Antona, Susana Edo, Ivan Garriga, Xavi Massallé i Joan Torrents. A tots ells se'ls investiga pels presumptes delictes de desordres públics, resistència, desobediència i atemptat a l'autoritat. Sobre la seva identificació, Vidal ha explicat que es tracta de set persones "força conegudes" al municipi pel fet de formar part de diversos moviments populars. A més, considera que l'objectiu de tot plegat és fer-los servir com a "cap de turc" per intentar que les pròximes mobilitzacions "perdin força". Tot i això, ha dit que la seva voluntat és aconseguir "l'efecte contrari" i ha volgut agrair les mostres de solidaritat rebudes.

tracking