SEGRE

HABITATGE PROMOCIÓ

Ja s'han reservat una quinzena de les 38 noves cases de luxe que es construeixen a Baqueira

Els 38 habitatges tenen una superfície d’entre 360 i 530 metres quadrats i preveuen entregar-los el 2021 || Els terrenys es troben a la carretera del pla de Beret i la promotora ja ha posat tanques a la zona

Imatge de la zona on es construirà la pleta Arriu, amb 38 habitatges d’alt nivell.

Imatge de la zona on es construirà la pleta Arriu, amb 38 habitatges d’alt nivell.LAURA RODRÍGUEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els preparatius per construir els 38 habitatges de la nova pleta de cases d’alt nivell al nucli de Baqueira ja han començat. De moment es duen a terme els treballs previs com netejar i posar tanques dels terrenys on s’ubicarà la pleta Arriu, que es troben a peu de pistes (a la carretera que porta al pla de Beret). Mentrestant, l’empresa que comercialitza en exclusiva els habitatges, Lantana Premium, ja compta amb més d’un terç de les cases reservades, la qual cosa representa una quinzena d’immobles. El director de Lantana, Sergio Castelló, va explicar ahir que aquesta reserva és un “precontracte abans del de compravenda”. La promotora Avintia Inmobiliaria serà la firma encarregada de la construcció dels habitatges, amb una superfície d’entre 360 i 530 metres quadrats. En la construcció d’aquestes 38 cases d’alt nivell s’invertiran més de 50 milions d’euros.

Castelló va assenyalar que el gruix de les obres de construcció començarà després de Setmana Santa, un termini que es va fixar davant de possibles condicions meteorològiques adverses a l’hivern. La previsió és que totes les cases de luxe estiguin entregades en dos anys, aproximadament, i es construiran totes alhora (sense dividir-les per fases). Castelló va assegurar que els 38 habitatges es venen a preus que estan per sobre dels dos milions d’euros. Va assegurar que van rebre la llicència d’obres durant la primera setmana del mes de març passat. Aquesta pleta forma part d’un dels sis plans urbanístics que estan pendents de desenvolupar al municipi de Naut Aran a l’entorn de l’estació d’esquí de Baqueira. L’alcalde, César Ruiz-Canela, va explicar que la pleta Arriu forma part del pla número 5. El primer edil va assenyalar que per poder construir els 23 habitatges del pla número 2 (situat davant del pàrquing de la cota 1.500 de Baqueira) només falta “posar les finques al registre del Cadastre”. En aquest sentit, l’ajuntament ja va donar llum verda al projecte executiu del Pla d’Infraestructures que contempla el desenvolupament dels sis plans urbanístics, que suposaran aixecar un total de 150 cases unifamiliars de luxe, les primeres després de la construcció de Ruda (vegeu el desglossament). Aquest tràmit permetrà instal·lar la xarxa d’aigua de boca, sanejament o les conduccions d’aigües pluvials. L’objectiu és que estigui tot llest per poder iniciar les obres de tots aquests habitatges.

Primera pleta després de Ruda, acabada de construir el 2016 La pleta Arriu serà la primera que es construeix a l’entorn de l’estació d’esquí de Baqueira quinze anys després de l’inici de les obres de Ruda, que es van acabar el 2016. La urbanització de Ruda, que compta amb gairebé 460 habitatges i 3 hotels de cinc estrelles, es va començar a construir el 2003. Aquesta nova pleta a Baqueira arriba en un moment en què la construcció repunta a les comarques de Lleida després de la crisi econòmica. Per exemple, només a Naut Aran, l’ajuntament va atorgar l’any passat unes 40 llicències per a habitatges, més que en els últims deu anys (unes trenta).

tracking