SEGRE

MUNICIPIS FINANCES

Alpicat destina 470.000 euros de superàvit a acabar obres

El consistori a Cal Negre, el poliesportiu i la xarxa d’enllumenat

L’edifici de Cal Negre que acollirà el nou ajuntament.

L’edifici de Cal Negre que acollirà el nou ajuntament.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alpicat ha tancat l’exercici pressupostari del 2018 amb un superàvit de 470.000 euros, segons va assegurar ahir l’alcalde, Joan Gilart, en una intervenció per explicar la liquidació del 2018. Va assenyalar que “és un pas més en l’aposta pel control de la despesa que s’ha aconseguit tot i que durant els últims quatre anys no s’ha incrementat cap impost dels gestionats pel consistori”. Els ajuts de la Diputació i l’augment en la recaptació de l’IBI per la regularització cadastral són altres factors que han ajudat a generar el superàvit. Gilart va indicar que aquesta quantia es reinvertirà en els tres projectes clau d’aquest mandat que ja estan iniciats i que s’han d’acabar en els propers anys i que són la construcció del nou ajuntament a Cal Negre, una actuació paralitzada a finals d’any davant la previsió d’un gran sobrecost respecte al preu de l’adjudicació; el nou pavelló poliesportiu i la segona fase de renovació de l’enllumenat públic. Gilart va destacar que la ràtio del deute municipal està situada en menys del 50 per cent dels recursos ordinaris i que representa menys de 400 euros per habitant, un nivell baix comparat amb consistoris de municipis amb una població similar.

Va afegir que la bona situació econòmica de les arques municipals permetrà assumir aquests grans projectes que ara estan en marxa. De la mateixa manera, l’alcalde va destacar que també s’ha reduït el període mitjà de pagament de l’ajuntament als seus proveïdors, que ha quedat establert en 13,33 dies de mitjana durant tot el passat any, molt per sota del que legalment està establert.

Val a destacar que l’Estat hi ha donat llum verda mitjançant una pròrroga perquè els ajuntaments reinverteixin els seus superàvits.

tracking